Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Brňané vyhráli nad Libercem 4:1

Brno - Fotbalisté Brna pokřtili nový vyhřívaný trávník po střeleckém koncertu vysokým vítězstvím nad Slovanem Liberec 4:1. Oba týmy se snažily o útočnou hru. Liberec v generálce na čtvrteční utkání Poháru UEFA s Žilinou doplatil na hrubé chyby v obraně. Góly do liberecké branky nastříleli Kalivoda, Švejnoha, Besta a Došek. Na straně soupeřů se trefil po zaváhání brankáře Bureše Kerič.

zdroj: ČT4

První čtvrthodina zápasu sklouzla do oboustranných náznaků útočných akcí, kterým chyběla koncovka. Brňané ale postupně přidali na obrátkách, zejména teprve osmnáctiletý Mareček zásoboval svými přihrávkami na křídlech Střeštíka a Kalivodu. A právě tento nový muž v brněnském útoku vstřelil ve 24. minutě první branku. Brňané rázem získali územní převahu, kterou hned potvrdili druhý gólem.

V 52. minutě zápasu zaváhal ve středu pole Holeňák. Jeho nepřesnou rozehrávku vystihl Došek, který poslal do sólového protiútoku Bestu. Pro něj už nebylo problém poslat míč do sítě. O minutu později liberecký brankář zaváhal při Poláchově centru z levé strany a Došek hlavou přidal čtvrtý gól.

Chybu si ale vzápětí neodpustili ani Brňané. Po zpětné přihrávce odskočil brankáři Burešovi míč od nohy a Kerič nabídku k lacinému skórování pohotově využil. Děravá liberecká obrana ještě nechala v 59. minutě volného Střeštíka, jehož hlavička ale mířila přímo do Zlámala.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články