Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Virózou oslabené Teplice na Žižkově nestačily

Praha - Fotbalisté Viktorie Žižkov zvítězili v utkání 2. ligového kola nad Teplicemi 3:0. Domácí dostal do vedení už po šesti minutách Vozábal, druhý gól si dal nepovedenou malou domů teplický Verbíř. Domácí si převahu udrželi i ve zbytku utkání, nastřelili dvě břevna a v nastavení definitivně pojistili výhru brankou Naumova. V základní sestavě Teplic nastoupilo hned pět hráčů, kteří ještě den před zápasem bojovali s nepříjemnou virózou.

Viktoria Žižkov
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Z šestice nemocných nakonec zůstal na lavičce jen útočník Tomáš Jun, zbylá pětice se musela potit od úvodního hvizdu. A právě nemocní Klein, Mareš nebo Smejkal jakoby už od počátku fyzicky nestačili, což domácí dokázali přetavit v okamžitý tlak.

Gólový efekt na sebe nenechal dlouho čekat. V 6. minutě si narazil záložník Vozábal před šestnáctkou s Kalodem a následný zpětný pas z levé strany zblízka poslal podél vybíhajícího brankáře Belice do sítě. Teprve poté se Tepličtí začali oklepávat, přidali na pohybu a po čtvrthodině hry i převzali iniciativu, jejich útoky se ale tříštily o pevnou obranu Žižkova.

Po půlhodině hry se zdálo, že nápor hostů stále sílí, jenže pak přišel druhý šok. Žižkovský Koukal napadal rozehrávku hostů tak vehementně, že donutil Verbíře k ústupu na vlastní polovinu a dlouhé malé domů. Ještě v sobotu nemocný brankář Belic ale zazmatkoval, nechal se míčem přeskočit a pak jen smutně sledoval, jak míří do sítě podruhé.

Teplický kouč Jiří Plíšek sáhl už o poločase ke dvěma střídáním, jeho tým ale příchodem Mahmutoviče a Saboua získal spíše jen na bojovnosti. Do šancí se totiž dostávali i nadále pouze domácí, u všech navíc nesměl chybět Koukal. Sedm minut po poločase napřáhl z dvaadvaceti metrů a jeho bombu doprostřed branky Belic jen s námahou vyboxoval, o chvíli později Belic zneškodnil i jeho pěkný průnik z levé strany šestnáctky.

Čtvrt hodiny před koncem se dostal na hřiště i poslední z nemocných Tepličanů Jun, na hattrick z úvodního kola ale nenavázal. Naopak, v 77. minutě hlavičkoval domácí Kalod po centru z pravé strany do břevna, vzápětí týž hráč nevměstnal do branky ani další povedený centr Koukala. Definitivní podobu výsledku proto dal až samý závěr nastavení. Vachoušek na půli hřiště přišel o míč a pustil do rychlého brejku čtveřicí Žižkovských. Rychlý Xavier odcentroval zleva a střídající Naumov zblízka překonal Belice potřetí.

Výsledek: 

Viktoria Žižkov - Teplice 3:0 (2:0) 

Branky: 6. Vozábal, 31. vlastní Verbíř, 90.+3 Naumov. Rozhodčí: Makovička - Slavík, Čecháček. ŽK: Procházka, Vozábal - Sabou. Diváci: 3925.

Zdroj
ČTK, AAP

Hlavní zprávy

Nejčtenější články