Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Slavia se s Příbramí rozešla smírně bez branek

Příbram - Příbram ve třináctém kole hrála na domácím hřišti se Slavií bez branek. Dále se tak prohloubila série pražského týmu, která na vítězství v Příbrami čeká od roku 2007. Navíc už popáté z posledních šesti duelů u Litavky nedala Slavia ani gól.

Příbram - Slavia
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

Shodný počet jedenácti nasbíraných bodů před vzájemným zápasem se promítl i do vyrovnaného úvodního poločasu. Jedinou vyloženou šanci si vypracovali hosté ve 13. minutě, když se jim povedla kombinace na jeden dotek, Lička vysunul Nitrianského, ale gólman Hruška reflexivně vyrazil míč. O pět minut později ještě domácí brankář čelil Juharově střele z ostrého úhlu, ale hostující útočník nenavázal na góly z předchozích dvou kol proti Plzni a Bohemians 1905.

Domácí hrozili převážně po akcích z levé strany, jenže Pilík ve 37. minutě střílel po zemi vedle a krátce před přestávkou Středočeši nevyužili ani zajímavý brejk dva na dva. Do druhého poločasu vstoupila aktivněji Příbram, ale Mareš střílel v dobré pozici z hranice šestnáctky nad bránu a krátce poté Hájovský po rohu hlavičkoval do břevna.

S přibývajícími minutami se hra opět více vyrovnala a byla plná nepřesností, což bránilo větším střeleckým příležitostem. Až v 85. minutě se po rohu ocitl v zajímavé pozici nepokrytý Zápotočný, ale z první minul branku Pražanů.

1. FK Příbram - Slavia Praha 0:0

Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Mokrusch. ŽK: Hájovský, T. Pilík, Řezníček - Gecov.

Příbram: Hruška - Krbeček, Zápotočný, Hájovský, Pleško - Mareš (76. Danoski), Mišůn, Tarczal, T. Pilík - Švancara (58. Mašán), Řezníček (90. Stratil). Trenér: Čuhel.

Slavia: Rakovan - Dostál, Škoda, Dobrotka (81. Koreš), Neves - Gecov, Mičola (67. Škutka), Lička, Zmrhal (60. Petrák), Nitrianský - Juhar. Trenér: Koubek.

Petr Čuhel (trenér Příbrami): "Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. Slavia měla největší šanci na začátku prvního poločasu, my na začátku druhého. Když ani jeden tým gól nedal, utkání skončilo zaslouženou remízou. Abraham nemohl nastoupit kvůli zranění a ve středu hřiště jsme se s tím nevyrovnali moc dobře. Ze hry nás soupeř příliš do šancí nepouštěl, ale standardek jsme si vypracovali dost. Chybělo mi, abychom si vytvořili větší tlak a víc se rvali o šance. Měli bychom zlepšit pohyb, abychom se dostali do přechodové fáze a byli výraznější."

Miroslav Koubek (trenér Slavie): "Myslím, že jsme viděli typickou bitvu dvou mužstev, která momentálně hrají na chvostu tabulky. Byl to spíš boj než líbivý fotbal. Očekávali jsme, že to přesně takové bude. S mnoha souboji a kontakty. Domácí jsou v tomto směru dobří, zatímco nám takový způsob hry nevoní a nelehce jsme se s tím vyrovnávali. Po stránce kombinace a přesnosti hry jsme měli podat kvalitnější výkon, jsem zklamaný z úrovně naší hry. Jsme vystresovaní a mužstvo to vydřelo. Jsme v situaci, kdy mužstvo víc bojuje, než že by předvádělo fotbal, jaký bych si přál já. V porovnání výkonu a výsledku je pro nás v tuto chvíli cennější bod. Získali jsme plusový bod, zatímco soupeři způsobili dva minusové. Karol Kisel vypadl kvůli svalovému zranění a ve středu hřiště nám to skřípalo, byla tam spousta nepřesností."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články