Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Liberec potřetí v řadě ztratil, se Znojmem doma pouze remizoval

Liberec – Již tři zápasy čekají na ligovou výhru fotbalisté Liberce. Severočeši se jí nedočkali ve 13. kole, v němž překvapivě pouze remizovali doma s nováčkem ze Znojma 0:0. Slovan z posledních šesti kol vyhrál jednou a může přijít o čtvrté místo. Naopak Jihomoravané bodovali ve čtvrtém zápase po sobě a minimálně do pondělí poslali na poslední příčku Bohemians Praha 1905.

Liberecký Michael Rabušic v souboji s Martinem Hudcem ze Znojma
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

I když Liberec posbíral v úvodních dvanácti kolech sezony o třináct bodů víc než poslední Znojmo a v tabulce je o dvanáct míst výš, v počtu vstřelených branek byl před dnešním soubojem jen o dvě trefy lepší. A produktivita ho trápila i tentokrát.

Prvních deset minut se favorit nemohl dostat do tempa, až v jedenácté minutě nasprintoval do brejku Rabušic, ale brankář Hrubý jeho tvrdou střelu vyrazil. Znojmo se v posledních kolech zvedlo a zlepšení potvrzovalo i U Nisy. Po čtvrthodině zahrozil Crnkič, který přízemní střelou jen těsně minul Hroššovu branku. Slovenský gólman si odbyl ligovou premiéru kvůli tomu, že ve čtvrtečním duelu v Seville zastoupí jedničku Kováře, který bude pykat za vyloučení z domácího duelu se španělským soupeřem.

V polovině první půle Slovan stupňoval tlak, k vedení to ale nevedlo. Po Šuralově přihrávce zkoušel patičkou na bližší tyč usměrnit míč do sítě Rabušic, mířil však mimo a prodloužil čekání na ligovou branku, trvající od konce července. O chvíli později neuspěl ani Pavelka, jehož ránu nadzvedl nad břevno Hrubý.

Na startu druhé půle měli znovu šanci hosté. Lacko ve 49. minutě trefil bránícího Coufala a dorážející Crnkič mířil mimo. Liberecký kouč Šilhavý zkusil oživit ofenzivu vystřídáním Delarge a příchodem Slováka Kolára, domácí ale pokračovali v rozpačitém výkonu. K velkým šancím se nemohli přes defenzivu hostů dostat, měli jen optickou převahu.

Liberec byl bezradný a do jeho hry se vkrádala křeč. Nepomohlo ani nasazení uzdraveného Frýdka. Nováček začal cítit, že by mohl nečekaně bodovat a v ofenzivě si dovoloval stále víc.

Nakonec měl k vítězství nečekaně blíž a Slovan mohl děkovat za bod Hroššovi. V 79. minutě brankář nejprve vyrazil Oklešťkův pokus z úhlu, za dvě minuty vychytal tváří v tvář Buchtu a pak si poradil i s ostrou ranou Mudry.

Slovan Liberec - 1. SC Znojmo 0:0

Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Moláček. ŽK: Lacko (Znojmo). Diváci: 3379.

Liberec: Hroššo - Coufal, Kováč, Kelič, Fleišman - Sackey (72. Frýdek) - Šural, Pavelka, Rybalka (87. Pimpara), Delarge (55. Kolár) - Rabušic. Trenér: Šilhavý.

Znojmo: Hrubý - Mudra, Jonov, Hudec, Cihlář - Helísek (76. Buchta), Lacko (90. Simerský), Hnaníček, Hrošovský (89. Reljič), Crnkič - Okleštěk. Trenér: Kalvoda.

Jaroslav Šilhavý (Liberec): "Jsme samozřejmě zklamaní, do utkání jsme vstupovali jako favorit. Myslím, že ten první poločas jsme zvládli celkem dobře až na to, že z těch šancí, které jsme si vytvořili, nepadl gól. Vývoj zápasu by se odvíjel jinak, takhle mohlo Znojmo pořad spoléhat na organizovanou obrannou fázi a pomýšlet na smrtící brejky. Druhý poločas byl z naší strany velice špatný, chyběla nám větší kvalita v koncovce a větší odvaha. V závěru nás podržel Lukáš Hroššo, chytil dva góly. Nakonec jsme mohli být rádi i za ten bod."

Leoš Kalvoda (Znojmo): "Trošičku jsme se toho zápasu obávali. Viděli jsme Liberec v Evropské lize se Sevillou a poté se Spartou a určitě podal kvalitní výkony. Navíc nám nastaly komplikace, chyběli nám Vašíček a Nepožitek, takže jsme hráli bez klasického útočníka. Ale musím hráče pochválit, odvedli disciplinovaný kvalitní výkon a bod jsme si určitě zasloužili. Za celý zápas jsme vlastně nepustili Liberec do gólové šance, čehož si cením. Ke konci jsme naopak měli dvě tři dost gólové šance a mohli jsme odjíždět ještě více spokojeni. Získali jsme osm bodů v posledních čtyřech kolech. Trošku déle nám trvalo, než si sedla sestava, než se kluci v té lize rozkoukali. Výsledky se začínají projevovat, předvádíme teď docela slušný fotbal."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články