Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

K disciplinárce opět nikdo nedorazil, chybí výpověď pěti obviněných

Praha - Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR se v otázce sázkařské aféry výrazněji neposunula. Nově obdržela pouze písemné vyjádření hráče Ondřeje Bíra, nikdo z obviněných se osobně nedostavil. Komise tak stále nemá výpovědi pěti hráčů, kterým byla zastavena činnost. Větší posun by měl nastat až poté, co předseda komise Richard Baček v nejbližších dnech nahlédne do policejních spisů.

zdroj: ČT4

"Nedostavil se ani jeden z předvolaných hráčů. Dorazilo jen prohlášení Ondřeje Bíra, který popřel veškerá obvinění. Sdělil, že se nedopustil žádné trestné činnosti. Prohlásil, že je nevinný a že nemá, na co by dál odpovídal," řekl mluvčí FAČR Petr Kovář.

Trpělivá komise

Mezi obviněnými, kteří na disciplinárce ještě nevypovídali, je i Daniel Kaplan, který se při minulém zasedání písemně omluvil, tentokrát však bez omluvy nedorazil. Fotbalisté, kteří se již osobně dostavili nebo poskytli prohlášení, buď obvinění popřeli, anebo se odmítli k případu jakkoli vyjádřit. "Nyní budeme hráče znovu kontaktovat a budeme se snažit dostat z nich nějaké vyjádření. Pokud by ani poté nekomunikovali, bude to komise řešit," uvedl Kovář.

S případem by měla komise výrazněji pohnout v příštích dnech, kdy by měl předseda Baček nahlédnout do policejních spisů případu. "Už mu to bylo přislíbeno, jen se to kvůli vytíženosti vyšetřující strany nepovedlo realizovat. Zatím nelze říci, kdy budou jasné výsledky případu, ale komise ho hodlá i nadále intenzivně řešit," řekl Kovář.

Je nám líto, video expirovalo.
Disciplinárka v sázkařské aféře nepokročila

Sázkařskou aféru začala disciplinárka řešit na začátku října, kdy zastavila jedenácti hráčům činnost na základě policejních obvinění. Mezi obviněnými jsou i David Jablonský z prvoligových Teplic a Jan Halama z druholigového týmu Bohemians Praha. Za ovlivňováním výsledků kvůli sázkám prý stála skupina Slováků, která údajně manipulovala také duely slovenské ligy. Gang podle slovenské policie uplácel hráče a pak vydělával sázením na zmanipulované zápasy zejména v zahraničních internetových kancelářích. Za poslední rok skupina údajně ovlivnila nejméně 19 fotbalových utkání v Česku a na Slovensku.

Komise udělila pokutu 30 tisíc korun Viktorii Plzeň za nedostatečnou pořadatelskou službu při utkání 11. kola první ligy se Slavií. Kvůli problémům s pořadatelskou službou a výtržnostem diváků byla potrestána i druholigová Vlašim, která za nezvládnutí zápasu FNL s Hradcem Králové obdržela důtku.

Kvůli čtyřem žlutým kartám mají zastavenou činnost na jedno utkání Zbyněk Pospěch (Dukla), Ondřej Kušnír (Liberec), Josef Divíšek (Příbram) a Jan Baránek (Ostrava). Baník sice proti udělení čtvrté žluté karty pro Baránka protestoval, ale komise hráči trest potvrdila. Ve FNL nasbírali čtvrtou žlutou kartu Ondřej Běloušek (Most), Dalibor Vašenda (Frýdek-Místek), Jan Jeřábek (Vlašim), Jan Novotný (Bohemians Praha), Rostislav Šamánek (Sokolov), Michal Klesa (České Budějovice) a Petr Cigánek (Třinec).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články