Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Real rozdrtil Sevillu, Atlético se drží Barcelony

Madrid - Fotbalisté Atlética Madrid vyhráli v 11. kole španělské ligy díky dvěma gólům z penalt 2:1 v Granadě a udrželi se v kontaktu s vedoucí Barcelonou. Na lídra tabulky svěřenci trenéra Diega Simeoneho dál ztrácejí jeden bod, před třetím Realem mají pětibodový náskok. Dařilo se i městským rivalům Atlétika Realu, kteří rozstříleli Sevillu 7:3.

Úvod zápasu patřil Baleovi. Velšský záložník, kterého Real v létě koupil z Tottenhamu za 91 milionů eur, skóroval v 13. a 27. minutě. Ve čtyřech dosavadních zápasech se přitom Bale střelecky prosadil jen jednou. Krátce nato proměnil Ronaldo penaltu, jenže v poločase už Real vedl jen 3:2. Pokutový kop totiž proměnil na druhé straně i Rakitič a další gól Sevilly přidal Bacca.

Po změně stran však Real výhru brzy pojistil. Pětičlennou sevillskou obranu dvakrát pokořili Benzema i Ronaldo, jenž se s 11 brankami dotáhl na vedoucího muže tabulky střelců Diega Costu z Atlétika. Podruhé v zápase se mezitím trefil také Chorvat Rakitič, ale při další penaltě pak poslal míč nad břevno a hattrick nezavršil.

Fotbalisté Almeríe poprvé v lize vyhráli. V druhé půli otočili zápas ve Valencii a zvítězili 2:1, přesto zůstali s šesti body poslední. Valencie vedla od 33. minuty, kdy Jonas proměnil pokutový kop, ale nakonec potřetí za sebou prohrála. V závěrečné půlhodině se o góly hostujícího celku postarali Marco Torsiglieri a Alex Vidal.

Carlo Ancelotti, trenér Realu Madrid: "Začali jsme dobře, pak jsme ale ztratili nad utkáním kontrolu. Dali jsme hodně gólů a zejména útočná trojka hrála skvěle. Bale, Ronaldo a Benzema spolu velmi dobře kombinovali."

José Castro, viceprezident Sevilly: "Přijeli jsme do Madridu hrát fotbal a byli jsme za to potrestáni, to se prostě občas stane. Navíc jsme měli i trochu smůlu."

Unai Emery, trenér Sevilly: "Vysoká prohra bolí, je to ostuda, ale měli jsme v sestavě šest hráčů, kteří ještě nikdy na San Bernabeu nehráli. Tuhle zkušenost náš mladý tým jednou zúročí." 

Naopak San Sebastian dlouho mířil na hřišti Valladolidu k výhře, ale nakonec byl rád i za jediný získaný bod. Po dvou gólech Antoina Griezmanna vedli hosté 2:0, ale v poslední čtvrthodině se krátce po sobě trefili Daniel Larsson a Javi Guerra. V nastaveném čase mohl Valladolidu zajistit vítězství Patrick Ebert, jenže penaltu neproměnil.

Atlético porazilo Granadu a drží se Barcelony

Atlético Madrid ztrácí na vedoucí Barcelonu jeden bod, před třetím Realem mají pětibodový náskok. O branky Atlética se z pokutových kopů postarali kanonýři Diego Costa a David Villa. Brazilský rodák Costa, jenž tento týden vzbudil ve své vlasti nevoli tím, že se rozhodl reprezentovat Španělsko, otevřel skóre ve 38. minutě. 

V 78. minutě přidal druhou branku madridského celku španělský rekordman v počtu reprezentačních gólů Villa také z penalty a prosadil se popáté od letního přestupu z Barcelony. Závěr zdramatizoval svým vyloučením po druhé žluté kartě v 90. minutě hostující Felipe Luis, ale Granada už dokázala díky Ighalově hlavičce pouze snížit. 

Výsledky 11. kola španělské fotbalové ligy:

Valencie - Almería 1:2 (33. Jonas z pen. - 61. Torsiglieri, 70. Vidal), Valladolid - San Sebastian 2:2 (76. Larsson, 79. Guerra - 16. a 53. Griezmann), Pamplona - Vallecano 3:1 (1. Oier, 13. Riera, 58. Torres - 72. Gálvez), Real Madrid - FC Sevilla 7:3 (32. z pen., 60. a 71. Ronaldo, 13. a 27. Bale, 52. a 80. Benzema - 38. z pen. a 63. Rakitič, 40. Bacca), Granada - Atlético Madrid 1:2 (90.+1 Ighalo - 38. Diego Costa z pen., 78. Villa z pen.), Villarreal - Getafe 0:2 (6. Ciprian, 90.+2 Sarabia).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články