Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jablonečtí obhájci, Dukla i Slavia zvítězili v odvetách a čeká je čtvrtfinále

Praha - Fotbalisté Jablonce, Dukly a Slavie se po Mladé Boleslavi stali dalšími postupujícími do čtvrtfinále Poháru České pošty. Obhájce triumfu Baumit zvítězil v odvetě osmifinále na půdě druholigového Ústí nad Labem 2:0 a po výhře 1:0 z domácího utkání prošel do jarních bojů. Hráči Dukly nepřipustili překvapení v Příbrami, vyhráli 2:1 a potvrdili jasný triumf 4:0 z Julisky. Slavia zvítězila 1:0 nad Varnsdorfem. Ve středu se hrají další dvě osmifinálové odvety Jihlava - Olomouc a Brno - Žižkov.

Ústí nad Labem - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Ústí nad Labem - Baumit Jablonec 0:2

Repríza loňského osmifinále znovu vyzněla pro jabloneckého ligového favorita, byť měl tentokrát Jablonec s aktuálně pátým týmem druhé nejvyšší soutěže více práce než před rokem, kdy postoupil po vysokých výhrách 7:1 a 5:0.

Kouč Baumitu Roman Skuhravý po těsném domácím vítězství 1:0 nasadil většinu opor a právě jedna z nich, kapitán Piták, nasměrovala hosty k výhře, když se po půlhodině prosadila hlavou po Vošahlíkově centru. Ústí v první půli drželo krok, Smola však trefil jen tyč Valešovy branky a po přestávce v 76. minutě stvrdil jabloneckou výhru Vošahlík.

"Důležité je, že jsme postoupili. Nacházíme se ve složitější situaci a každý dílčí úspěch je pro tým významný. Hráli jsme poněkud profesorský fotbal, nyní máme dva dny na to, abychom se dobře připravili na důležitý ligový zápas v Plzni," zhodnotil trenér Jablonce Roman Skuhravý. Jeho svěřenci se ve čtvrtfinále najaře utkají s Mladou Boleslaví, což bude repríza finále minulého ročníku. "Je to zajímavá skutečnost, ale pro nás je teď podstatný závěr ligového podzimu," dodal kouč Severočechů.

Slavia Praha - FK Varnsdorf 1:0

Slavia se v pátek dočkala v lize proti Bohemians 1905 premiérové výhry pod novým koučem Miroslavem Koubkem, v odvetě proti Varnsdorfu ale herní vzestup příliš nepotvrdila. Po remíze 0:0 v úvodním utkání sice brzy získala vedení, když se už po sedmi minutách trefil Mičola, v dalším průběhu ale nijak výrazně nedominovala.

Šestý celek druhé ligy v Edenu několikrát zahrozil, a kdyby byl důraznější ve finální fázi, mohl sahat po senzaci. Domácí v druhé půli neproměnili dvě slibné šance a nakonec se strachovali o postup až do konce.

"Jsme rádi, že jsme dokázali tento nepříjemný dvojzápas zvládnout. Bylo od začátku jasné, že narazíme na jedno z nejlepších mužstev druhé ligy, herně srovnatelné s týmy ze spodní části prvoligové tabulky. Dokázali jsme v obou zápasech udržet nulu, to rozhodlo," řekl Koubek. Připustil, že výkon nebyl až tak líbivý. "Výkon byl poměrně křečovitý, nervózní. Musím říct, že jsme ten zápas spíš vydřeli. Jsem rád, že jsme ve čtvrtfinále, i když s vypětím sil. Výsledkově se to už zvedá, ale parametry kvality hry musí jít výš," dodal trenér Slavie.

Příbram - Dukla Praha 1:2

Dukla byla před příbramskou odvetou ve výborné pozici, a tak mohl trenér Luboš Kozel šetřit některé obvyklé opory jako útočníky Pospěcha s Marešem nebo kapitána Gedeona. I domácí nastoupili v pozměněné sestavě, jen na lavičce například zůstal kapitán a gólman Hruška, útočník Švancara nebyl ani tam.

Pražany poslal v Příbrami do vedení v desáté minutě po dorážce hlavičkující Ouedraogo z Burkiny Faso. Krátce po přestávce sice po rohovém kopu vyrovnal obránce Mišůn, ale v 66. minutě vrátil hostům vedení Španěl Néstor, který přehodil gólmana Štěpanovského.

"Celý zapas byl o tom, koho to bude déle bavit. Byly tam pasáže, které byly velmi dobré od nás, pasáže, kde jsme byli víc pasivní. Nebyl jsem spokojený s pár věcmi směrem do ofenzivy, ale od 60. minuty jsme byli lepší, měli jsme tam další šance a mohli vyhrát větším rozdílem," řekl trenér Dukly Kozel.

Odvetné zápasy osmifinále Poháru České pošty:

FK Ústí nad Labem - Baumit Jablonec 0:2 (0:1)

Branky: 30. Piták, 76. Vošahlík. Rozhodčí: M. Paták. První zápas: 0:1, postoupil Jablonec.

1. FK Příbram - Dukla Praha 1:2 (0:1)

Branky: 55. Mišůn - 10. Ouedraogo, 66. Néstor. Rozhodčí: Lerch. První zápas: 0:4, postoupila Dukla.

Slavia Praha - FK Varnsdorf 1:0 (1:0)

Branka: 7. Mičola. Rozhodčí: Orel. První zápas: 0:0, postoupila Slavia.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články