Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Slovácku dva góly Kerbra nestačily a se Sigmou remizovalo

Olomouc – Fotbalisté Slovácka opět potvrdili, že se jim v posledních týdnech daří. Tým z Uherského Hradiště na hřišti Sigmy Olomouc remizoval 2:2 a popáté z posledních šesti zápasů bodoval. Domácí sice po brance Housky brzo vedli, ale do poločasu utkání otočil dvěma brankami Kerbr. O dělbě bodů však rozhodl v druhém dějství Ordoš.

Souboj Milana Kerbra s Vlastimilem Vidličkou
zdroj: ČTK/ autor: Galgonek Vladislav

Sigma nastoupila s jednou očekávanou změnou, když se na pozici štítového záložníka postavil Šindelář a na lavičce zůstal Karaš. Hostující kouč Habanec neměnil vítěznou sestavu z domácího střetnutí s Libercem.

Po úvodním oťukávání se do mírného tlaku dostala Sigma a vytěžila z něj dva přímé kopy. První ještě Houskovi brankář Melichárek chytil, ale na střelu přes zeď z 11. minuty byl gólman hostí krátký. Houska tak mohl slavit první ligovou trefu.

Slovácko hrozilo ze standardek. Ve 25. minutě zakroutil Valenta rohový kop přímo do branky a strážce domácí svatyně Blaha měl co dělat, aby míč vyrazil do bezpečí. Po půlhodině hry bylo srovnáno. Slovácko získalo po faulu Vepřka na Biolka přímý kop. Do pokutového území zacentroval Valenta, Kerbr přeskočil olomoucké zadáky a hlavou se trefil přesně pod břevno.

Uběhly dvě minuty a Slovácko vedlo. Po rychlém brejku našel na zadní tyči přesnou přihrávkou Kerbra Reinberk a útočník hostí se štěstím překonal z úhlu Blahu, který si míč srazil do sítě. Ve 45. minutě mohl Kerbr slavit hattrick. Centrem ho našel Biolek, Kerbr trefil míč výborně, ale Blaha svůj tým podržel a zabránil třetí brance ve svojí síti.

Ve druhé půli se Sigma tlačila za vyrovnáním, které přišlo v 55. minutě. Houska našel přesným pasem za obranu Ordoše a ten se trefil přesně mezi nohy brankáře Melichárka.

Tři body nakonec mohly vybojovat oba týmy. Košútova hlavička skončila jen těsně vedle olomoucké branky, na druhé straně mohl skórovat Doležal po akci Housky s Navrátilem, ale netrefil ve skluzu sám před brankou míč. V závěru duelu byla aktivnější Sigma, několikrát Slovácko zatlačila do defenzívy, ale vyloženou šanci si již nevytvořila.

Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 2:2 (1:2)

Branky: 11. Houska, 55. Ordoš - 30. a 32. Kerbr. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Kotík. ŽK: Navrátil - Reinberk, Biolek, Došek, Havlík, Valenta. Diváci: 4168.

Olomouc: Blaha - Vidlička, Koutný, Škerle, Vepřek - Šindelář - Varadi (46. Schulmeister), Ordoš, Houska (90. Falta), Navrátil - Doležal (78. Lietava). Trenér: Kotůlek.

Slovácko: Melichárek - Reinberk (75. R. Mezlík), Rada, Košút, Šimko - Biolek, Valenta, Daníček, Petr (71. Havlík), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Martin Kotůlek (trenér Olomouce): "Chtěli jsme hrát aktivně, ale možná zbytečně jsme nakopávali na Doležala a trochu jsme ho zavařili. Odražené míče jsme neměli, hodně jsme kazili v předfinální fázi. Vedli jsme a zase jsme inkasovali ze standardky, z čehož jsem smutný, protože na tom pracujeme. Už nevím, co s tím dál. Pak jsme začali bláznit a dostali jsme druhou branku. Trochu jsme pozměnili středovou řadu, abychom pokryli kraje. Ve druhé půli jsme začali napadat, dobře jsme kombinovali, měli jsme tam dobré akce. Vyrovnali jsme, pak měl ještě šanci Doležal. V závěru jsme měli tlak, ale do vyložené šance jsme se nedostali. Herně to bylo dobré, ale výsledek není podle představ."

Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Jsem za bod rád, vzhledem k průběhu zápasu má pro nás velkou cenu. Po úvodu jsme inkasovali, domácí byli lepší. Ale dohráli jsme to dobře a vedli jsme v půli 2:1. Ale vedení jsme se asi zalekli, nechali jsme Sigmě hodně prostoru, střed hřiště i obrana byly rozhozeny. Domácí mužstvo bylo lepší, kombinačně, byli výborní na míči. V závěru jsme to už hráli na remízu a čekali jsme na konec. Olomouc byla lepší, ale za dvě branky v první půli jsme si bod zasloužili. Sigmu jsme pak do tutovek nepustili."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články