Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Dětinské chyby, píše španělský tisk. Hráči Sevilly si bodu váží

Liberec - Fotbalisté Sevilly si po remíze 1:1 v utkání základní skupiny Evropské ligy v Liberci cenili, že se jim nakonec podařilo překonat obranu soupeře a vyrovnat dvě minuty před koncem. Předchozí vývoj duelu totiž prý přesně vyhovoval Slovanu, kterému vedení 1:0 umožnilo soustředit se na obranu a spoléhat na protiútoky.

Sport
zdroj: ČT4

"Pro soupeře se vyvíjel zápas přesně tak, jak si asi přál. Dostal se do vedení a pak se zavřel na své polovině. V takové situaci je těžké mu vstřelit gól. Ale nevzdali jsme to a myslím si, že tento bod bude nakonec hodně důležitý," uvedl střelec vyrovnávací branky Machín. "Byl to hodně těžký zápas, ale nakonec jsme to zvládli. Teď už se musíme soustředit na zápas s Pamplonou, kde bezpodmínečně musíme získat tři body," připomněl třiadvacetiletý středopolař nedělní duel domácí soutěže, v níž jeho týmu patří až jedenácté místo.

Stoper Fernando Navarro byl hlavně rád, že Sevilla nepustila Slovan do čela skupiny H. "Je výhoda, že do druhého vzájemného utkání s Libercem (7. listopadu) půjdeme z prvního místa. Už to záleží jen na nás, protože máme výhodu dvou zápasů v domácím prostředí," řekl. "Kdybychom neinkasovali tak brzo, vypadal by zápas úplně jinak. Proti bránícímu soupeři, který navíc měl vzadu vysoké hráče, se velmi těžko srovnává, takže bychom měli být spokojení, že jsme získali bod v komplikovaném zápase," uvedl zkušený zadák.

Sevilla byla ve stavu agónie, píše španělský tisk

Bodu za remízu 1:1 by si dle domácího tisku měli svěřenci trenéra Unaie Emeryho cenit zejména kvůli tomu, že ho vybojovali gólem na poslední chvíli, když už byli "ve stavu agonie". "Sevilla dosáhla na upracovanou remízu, která byla klíčová, aby se udržela v čele skupiny H. V Liberci poměrně brzy prohrávala a pak jí dalo obrovsky zabrat, aby prorazila železnou obranu českého týmu. Až když zbývaly dvě minuty do konce, z agonie ji vysvobodil gól Machína," píše web ABC de Sevilla.

Deníky se shodují v tom, že španělský celek by musel na stadionu U Nisy předvést lepší výkon, aby si odvezl tři body. "Andaluský tým v Liberci rozhodně neukázal svou nejlepší tvář, nakonec se mu podařilo využít až početní výhodu," shrnuje El Mundo a vyzdvihuje vysoký presink Severočechů. Konkurenční El País si všímá, že hosté nevydrželi předvádět svou hru celých devadesát minut. "Hráči Sevilly začali zápas ve velkém tempu, ale to brzy opadlo. Čechům se stačilo soustředit na svou oblíbenou taktiku, tedy rychlé protiútoky, kterými chtěli navýšit své brzké vedení."

Nejkritičtěji hodnotí čtvrteční vystoupení Sevilly Marca. "Obrana předváděla dětinské chyby, které mohly přijít hodně draho. Liberec byl naopak smrtící. Nepotřeboval ovládat hru, a přesto si z mála dokázal vytvářet jasné gólové šance." Podle Marcy bylo klíčové, že domácí dohrávali závěrečné minuty bez vyloučeného brankáře Přemysla Kováře. "Červená karta uvěznila Slovan ve vlastním pokutovém území. (Lukáš) Hroššo přišel na hřiště nerozehřátý a s třesoucíma se rukama, Sevilla zavětřila krev a nakonec udeřila," píše.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články