Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dočkal: Podali jsme nejlepší výkon od doby, co jsem přišel

Praha – Sparta předvedla jeden z nejlepších výkonů v letošní sezoně, vyhrála nad Duklou přesvědčivě 3:0 a velkou radost z toho měl premiérový střelec Bořek Dočkal. Svou první trefou v letenském dresu nasměroval tým nejen k vítězství, ale ke skvělému výkonu. Sparta má po jedenácti kolech v čele ligy už šestibodový náskok na mistrovskou Plzeň.

"Dnes jsme podali nejlepší výkon od doby, co jsem přišel," pochvaloval si Dočkal po utkání. "Blížilo se to tomu, jak chceme, aby naše zápasy vypadaly. Vyšlo nám to výborně," uvedl kreativní záložník.

V předchozích šesti zápasech Dočkal vždy patřil k nejvýraznějším sparťanům, ale až nyní si vybral i gólovou odměnu. Jeho trefa byla výstavní: po narážečce s Hušbauerem se pustil do odvážného slalomu v pokutovém území a vyšperkoval akci přesnou ranou k tyči.

Trochu jako gól Arsenalu

"S klukama jsme si trochu dělali srandu, že to připomínalo gól Arsenalu z jeho posledního zápasu, kdy se jim také povedl pěkný ťukes," připomněl Dočkal sobotní branku záložníka Jacka Wilshera v duelu Premier League proti Norwichi. "Ale ne, tady jsme pořád v české lize a hrajeme za Spartu, takže se to s Arsenalem asi moc porovnávat nedá," žertoval Dočkal.

Netajil, jakou radost mu gól po zdařilých manévrech v pokutovém území udělal. "Byl to takový malý zázrak, že nám to vyšlo. Všechny nahrávky byly nakrátko a na rychlé doteky. Na konci jsem ještě musel jít do jedné kličky, jinak by stoper ten míč mohl odkopnout. Akce měla výborné parametry, ale takových jsme dnes předvedli víc," řekl.

Těší ho především pohled na ligovou tabulku. Sparta na začátku druhé třetiny ligové sezony odskočila už do šestibodového trháku a pomalu se vzdaluje obhájcům z Plzně. "Vypadá to celkem pěkně. Ale důležitější je vědomí, že jsme v jedenácti zápasech ztratili body jen při jedné remíze. Náš náskok je fajn, ale také si uvědomujeme, že zdaleka není konec," řekl Dočkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články