Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Fotbalový reprezentant Matějovský přestoupil do anglického Readingu

Praha - Fotbalový reprezentant Marek Matějovský přestoupil z Mladé Boleslavi do anglického Readingu, s nímž podepsal smlouvu na 3,5 roku. Šestadvacetiletý záložník to oznámil na dnešní mimořádné tiskové konferenci v Praze ve společnosti funkcionářů středočeského klubu a hráčské agentury Sport Invest International, která přestup zprostředkovala. Matějovského čeká první zkušenost v zahraničí, dosud působil pouze v českých klubech.

Souboj fotbalistů Mladé Boleslavi a Liberce
autor: Petrášek Radek

Jeho přestup se přetřásal už od léta, ale v prosinci se zájem zahraničních klubů výrazně zvýšil. Mluvilo se o zájmu bundesligových účastníků, ale nakonec mohl nejlépe splnit finanční podmínky Středočechů třináctý celek anglické ligy.

Kluby přestupovou sumu nezveřejnily; britská média tvrdí, že se pohybuje kolem milionu liber, ovšem reálné odhady jsou vyšší, podle expertů se blíží sto milionům korun. "Částku sdělovat nebudeme, ale odpovídá jménu a schopnostem českého reprezentanta. Navíc se skládá z několika částí včetně odehraných zápasů a sumy z předpokládaného dalšího prodeje," ujistil boleslavský generální ředitel Josef Dufek.

Matějovský se s činovníky rozloučil během tiskové konference na letišti. "Měl jsem dohodu s Mladou Boleslaví: všichni hráčští agenti měli stejnou možnost mě zastupovat - zajistit mi odpovídající zahraniční angažmá. S přestupem jsem spokojen, jdu do nejlepší ligy světa. Děkuji tímto dosavadnímu klubu i agentuře Sport Invest, která mě tímto začíná nyní zastupovat," řekl fotbalista těsně před tím, než nasedl s rodinou do letadla směr Londýn.

Tam to z Readingu nebude mít daleko, protože jde o jakési předměstí anglické metropole, což si mohl Matějovský vyzkoušet už během minulého týdne, kdy byl v novém působišti na zdravotních testech.

Kontrakt byl předjednán a dnes už Dudek před televizními kamerami pouze podepsal smlouvu, která postup zpečetila. "Marek je vzorem pro všechny naše mladé hráče a všichni věříme, že se v novém prostředí rychle rozkouká a bude podávat takové výkony, které ho do Anglie dostaly," prohlásil funkcionář a Matějovskému předal na cestu doživotní permanentku pro dvě osoby.

Matějovský začínal s fotbalem ve Staré Boleslavi, přes Brandýs nad Labem se dostal ve třinácti letech do Mladé Boleslavi. Odtud odešel pouze jednou - v letech 2000 až 2002 hostoval v Jablonci. V domácí nejvyšší soutěži odehrál 104 zápasů a vstřelil sedm branek. V reprezentaci debutoval loni v únoru v Belgii, od té doby nasbíral sedm startů a také jeden gól, který vstřelil při říjnové kvalifikaci v Německu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články