Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Sparťankám se sen o Barceloně rozplynul, přes Curych neprošly

Praha – Fotbalistky Sparty si proti Barceloně nezahrají. S Curychem v domácí odvětě Ligy mistryň remizovaly 1:1 a prohře 1:2 z minulého týdne v soutěži končí. Svěřenkyně trenéra Jana Podoláka tak budou poprvé od roku 2010 chybět v osmifinále.

Nikola Danihelková (vlevo) a Iva Mocová ze Sparty a Marina Kellerová z Curychu
zdroj: ČTK autor: Michal Krumplhanzl

Sparťanky prohrávaly od 16. minuty, kdy se z ojedinělé šance hostů prosadila po centru hlavou Mirjine Selimiová. Domácím se po vytrvalé, ale bezzubé převaze podařilo vyrovnat až v 66. minutě díky ráně kapitánky Ivy Mocové.

"V prvním poločase nám chyběla přesnost a rychlost. O přestávce jsme si proto řekli, že přidáme víc bojovnosti a troufnu si říct, že jsme na hřišti dominovali," řekl Podolák. "Sice jsme potom vyloženě stoprocentní šance neměli, ale myslím, že i tak jsme další gól, který by znamenal prodloužení, dát mohli," dodal.

České fotbalistky poté pokračovaly v tlaku, šanci na postup jim však definitivně sebralo vyloučení Terezy Krejčiříkové, která šest minut před koncem dostala druhou žlutou kartu.

Spartu mohla po vyřazení těšit alespoň téměř dvoutisícová návštěva. "Na ženský fotbal to byla skvělá atmosféra. Tajně jsem doufal, že by mohlo přijít pět tisíc diváků, ale i dva tisíce byly skvělé," prohlásil Podolák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články