Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sivok balí kufry, Pekhart odpočívá po otřesu mozku

La Valletta (Malta) - Fotbalová reprezentace se připravovala na Maltě před úterním závěrečným kvalifikačním utkáním s Bulharskem bez stopera Tomáše Sivoka a útočníka Tomáše Pekharta. Zatímco Sivok již dnes národní tým opustí, jelikož v Bulharsku nemůže nastoupit kvůli žlutým kartám, Pekhart odpočíval kvůli lehčímu otřesu mozku. V neděli už by se měl opět normálně zapojit.

Pekhart se zranil při gólové hlavičce na konečných 4:1, když se hlavou srazil s protihráčem. "Přivodil si lehký otřes mozku, pár vteřin si nepamatoval, proto jsme ho dnes nechali odpočívat, nechodí na sluníčko. To je jediný problém," řekl reprezentační lékař Petr Krejčí.

Kvůli zdravotním problémům střídal i další útočník Václav Kadlec, ale dnes je v pořádku a s ostatními hráči, kteří nastoupili do utkání, při tréninku vyklusával a rehabilitoval. "Obávali jsme se podvrtnutí kotníku, ale ukázalo se, že si jen sedřel puchýř na patě, to je normální fotbalová bolístka," dodal Krejčí.

Sivok do tréninku nezasáhl, jelikož si už dojednával letenky, aby mohl co nejdříve odletět z Malty a připojit se zpět ke svému klubu Besiktas Istanbul. "Ještě dnes, případně zítra tým opustí. Jelikož kvůli nasbíraným žlutým kartám nemůže hrát, nemá cenu, aby s týmem dál zůstával," vysvětlil mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář.

Fotbalisté zůstanou na Maltě do pondělí, kdy se přesunou speciálem do Sofie. Tam je čeká v pondělí oficiální trénink a v úterý zápas s Bulharskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace se připravuje na Bulharsko
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články