Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Jihlava zdolala Karlovy Vary 1:0, Příbram postoupila až na penalty

Karlovy Vary - Jihlavští fotbalisté vyřadili Karlovy Vary po těsné výhře 1:0. V dohrávce třetího kola Poháru České pošty o jejich hubeném triumfu rozhodl v prvním poločase gólem z penalty kapitán Lukáš Vaculík. Svěřenci Františka Komňackého se v sobotním osmifinále představí na hřišti Sigmy Olomouc. Příbram uspěla v Českých Budějovicích až po penaltovém rozstřelu, který vyhrála 4:2. V normální hrací době skončil zápas bez branek. Také Středočechům výrazně pomohl kapitán - brankář Aleš Hruška chytil dva pokutové kopy.

České Budějovice - Příbram
zdroj: ČTK autor: Veis David

Jihlavě se povedl úvod zápasu, protože už v jedenácté minutě Vaculík proměnil pokutový kop za ruku jednoho z domácích hráčů. Vysočina měla další šance v závěru poločasu, ale Kosaka vychytal gólman Krbeček a Teplý pak zblízka netrefil odkrytou branku.

Vyrovnání v 58. odmítl domácí Šollar, který hlavou přestřelil. Jihlava mohla dvě minuty před koncem pojistit vedení z druhého pokutového kopu, ale ten neproměnila. Tým z Vysočiny i tak těsný náskok udržel a spravil si sebevědomí po třech ligových prohrách za sebou.

Příbram musela s Budějovicemi až do penaltového rozstřelu

Po úvodním poločase bez vyložených šancí byla na jihu Čech po pauze aktivnější Příbram. V 55. minutě Švancara trefil břevno, o chvíli později jeho další ránu zlikvidoval brankář Křížek. Na druhé straně zase gólman Hruška vyrazil střelu Poliačka. Čtyři minuty před koncem českobudějovického Křížka při Jugasově střele zastoupil na brankové čáře Lengyel.

V rozstřelu Příbram nezačala dobře, protože hned první pokus střídající Mašán neproměnil. Jeho zaváhání však napravili spoluhráči Danoski, Pilík, Řezníček a Zápotočný. Hruška naopak vychytal domácího Vyskočila a Linharta a pustil jen penalty Hanzlíka a Deliho.

Program 3. kola domácího poháru zakončí souboj Kladna s mistrovskou Plzní. Soutěž z prvoligových celků už opustily Ostrava, Liberec, Teplice a Bohemians Praha 1905. Osmifinále odstartuje zápas Mladé Boleslavi se Slováckem, další utkání se hrají o víkendu.

Karlovy Vary - Vysočina Jihlava 0:1 (0:1)

Branka: 11. Vaculík z pen. Rozhodčí: Berka.

Sestava Jihlavy: Hanuš - Marek, Krejčí, Šourek, Vaculík (76. Josl) - Jánoš - Masopust, Jungr, Harba (26. Kučera), Kosak (61. Kliment) - Teplý. Trenér: Komňacký.

České Budějovice - 1. FK Příbram 0:0, na penalty 2:4

Penaltu proměnili: Hanzlík, Deli - Danoski, Pilík, Řezníček, Zápotočný. Neproměnili: Vyskočil, Linhart - Mašán. Rozhodčí: Benedikt.

Sestava Příbrami: Hruška - Jugas, Zápotočný, Divíšek, Mišůn - Stratil (80. Pilík), Tarczal, Abraham (90. Mašán), Danoski - Švancara (70. Mareš), Řezníček. Trenér: Straka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články