Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Bayern dominoval utkání se City, Real deklasoval Kodaň

Manchester - Bayern šel do vedení hned v sedmé minutě, kdy se prosadil Ribéry střelou k pravé tyči Hartovy branky. Bayern zápasu postupně začal neohroženě vládnout, City se v první půli málokdy vymanilo, byť jen z vlastní půle. Druhý poločas vypadal dlouho obdobně, prosadili se Müller a o několik minut později i Robben, City se probudilo až v závěru. Nejprve snížil Negredo, poté střídající Silva trefil z přímého kopu jen břevno. Ani závěrečný tlak domácím nestačil a Bayern si odváží cenné vítězství 3:1, které ho činí lídrem skupiny D. V dalších zápasech uhrál Šachtar Doněck bod proti Manchesteru United, taktéž remízou skončilo utkání Galatasaraye Istanbul s Juventusem Turín. Utkání Manchester City - Bayern Mnichov jsme sledovali v podrobné on-line reportáži.

Radost hráčů Bayernu
zdroj: AP Photo autor: Clint Hughes

V souboji plzeňských soupeřů udával tempo Bayern. Vedl už po sedmi minutách, když brankáře Harta zaskočil Ribéry. Obhájce titulu strojově kombinoval a úřadujícího anglického vicemistra vůbec nepouštěl na dostřel branky.

Krátce po změně stran Bayern definitivně rozhodl o třech bodech. Po kličce Hartovi zasunul míč do opuštěné branky Müller a třetí gól přidal střelou k bližší tyči v 60. minutě Robben. City snížili po Negredově trefě, ale první domácí prohru v pohárech po pěti letech už neodvrátili ani v krátké přesilovce po Boatengově vyloučení.

United remizovali v Doněcku

Druhý z manchesterských týmů, United, nedokázal vyhrát v ukrajinském Doněcku. "Rudí ďáblové" bez zraněného Rooneyho vedli od osmnácté minuty po Welbeckově trefě, Šachtar ale první porážku s anglickými soupeři na domácí půdě nedopustil a čtvrt hodiny před koncem srovnal Taison. V druhé půli naskočil na trávník veterán United Giggs a stal se rekordmanem v počtu pohárových startů - svým 145. utkáním překonal madridskou legendu Raúla. Český reprezentant Tomáš Hübschman odehrál celých 90 minut.

V druhém souboji skupiny díky Hegelerově brance v nastavení Leverkusen udolal španělský San Sebastian 2:1 a přiblížil se dvojici Manchester, Šachtar na rozdíl jednoho bodu.

Juventus neporazil Galatasaray

Překvapení večera se zrodilo v Turíně. Juventus nenapravil remízu 1:1 z Kodaně a s Galatasarayem Istanbul uhrál doma také jen bod. Hosté dlouho nedrželi náskok po Drogbově zásahu, "Stará dáma" pak skóre během deseti minut otočila, jenže vzápětí zmrazil stadion Bulut. Italský kouč Mancini tak při své premiéře na lavičce Galatasaraye slavil proti krajanům bod.

Skupinu jasně vede Real Madrid. "Bílý balet" navázal na minulou kanonádu 6:1 ze hřiště Galatasaraye a Kodani tentokrát nastřílel čtyři branky. Madridští v šesté sezoně za sebou získali v Lize mistrů z úvodních dvou utkání skupiny plný počet šesti bodů. Real nasměroval za výhrou Ronaldo, který dvěma góly oslavil jubilejní stý start v soutěžích UEFA. Za posledních 21 zápasů Ligy mistrů zaznamenal 26 branek. Po něm dvakrát skóroval i Di María.

PSG přehrál Benfiku Lisabon jasně 3:0

Velký krok k postupu udělal Paris St. Germain. Francouzský mistr porazil v souboji o první místo ve skupině C Benfiku Lisabon hravě 3:0 a s plným bodovým ziskem vede tabulku. Domácí dali všechny góly už v první půlhodině a vděčí za to především kanonýrovi Ibrahimovicovi. Švédská hvězda se trefila v 5. a 30. minutě, mezi jeho góly se dokázal prosadit také Marquinhos.

Řecký šampion Olympiakos Pireus po domácí prohře zabral a díky hattricku Mitroglua veze triumf 3:0 ze hřiště Anderlechtu Brusel. Domácí za stavu 0:1 zahodili penaltu a s týmem z Řecka prohráli poprvé po sedmi utkáních.

Skupina A:

Šachtar Doněck - Manchester United 1:1 (0:1)
Branky: 76. Taison - 18. Welbeck. Rozhodčí: KRÁLOVEC. Diváci: 51 555.

Leverkusen - San Sebastian 2:1 (1:0)
Branky: 45.+1 Rolfes, 90.+2 Hegeler - 52. Vela. Rozhodčí: Karasev (Rus.). Diváci: 27 462.

Skupina B:

Juventus Turín - Galatasaray Istanbul 2:2 (0:1)
Branky: 78. Vidal z pen., 87. Quagliarella - 36. Drogba, 88. Bulut. Rozhodčí: Kassai (Maď.). Diváci: 33 466.

Real Madrid - FC Kodaň 4:0 (1:0)
Branky: 21. a 65. Ronaldo, 71. a 90.+1 Di María. Rozhodčí: Jug (Slovin.). Diváci: 69 347.

Skupina C:

Paris St. Germain - Benfica Lisabon 3:0 (3:0)
Branky: 5. a 30. Ibrahimovic, 25. Marquinhos. Rozhodčí: Rizzoli (It.). Diváci: 44 732.

Anderlecht Brusel - Olympiakos Pireus 0:3 (0:1)
Branky: 17., 56. a 72. Mitroglu. Rozhodčí: Hagen (Nor.). Diváci: 15 918.

Skupina D:

Manchester City - Bayern Mnichov 1:3 (0:1)
Branky: 80. Negredo - 7. Ribéry, 56. Müller, 60. Robben. Rozhodčí: Kuipers (Niz.). ČK: 86. Boateng (Bayern). Diváci: 47 000.

Manchester: Hart - Richards, Kompany, Nastasič, Clichy - Touré, Fernandinho - Navas, Agüero (70. Silva), Nasri (70. Milner) - Džeko (57. Negredo).

Bayern: Neuer - Rafinha, Boateng, Dante, Alaba - Lahm - Robben (78. Shaqiri), Kroos, Schweinsteiger (76. Kirchhoff), Ribéry (85. Götze) - Müller.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články