Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Wenger chválil úžasného Özila: Má všechno, co chtějí fanoušci vidět

Londýn – Trenér Arsenalu Arsène Wenger nešetřil chválou směrem k německému záložníkovi Mesutu Özilovi. V úterním utkání proti Neapoli ukázal, jak obrovskou posilou Arsenalu se může stát. Premiérovým gólem v dresu "kanonýrů" a následnou asistencí zařídil Londýňanům výhru 2:0. I díky nové akvizici zažívá celek Tomáše Rosického nevídanou pohodu, vyhrál deset soutěžních duelů po sobě.

Mesut Özil
zdroj: ČTK/sportfotodienst

"V první půli byl Mesut absolutně úžasný. Má všechno, co chtějí fanoušci od skvělého hráče vidět: individuální dovednosti, týmového ducha, koncovku a finální přihrávku. A je dobře, že dal svůj první gól. Když trvá čekání na premiérový zásah příliš dlouho, pokaždé to máte v hlavě," prohlásil po zápase Wenger.

Özila se Arsenalu povedlo získat před měsícem těsně před koncem letního přestupového období z Realu Madrid a zatím si může k nejdražší posile v klubové historii gratulovat. "Jsme šťastní, že ho máme. Já ho měl strašně rád už v Realu, myslím, že tam hrál skvěle. Fotbal si u nás užívá, to je vidět. Užívá si spoluhráče, velmi rychle zapadl do týmu. Možná mu pomohlo, že přišel v době, kdy se nám daří. Na druhou stranu po svém příchodu každého v klubu zvedl, dodal mu sebevědomí," mínil Wenger.

Spolupráci s Özilem si nemohou vynachválit ani spoluhráči. "Hraje se s ním skvěle a snadno. Máme spolu dobrý vztah a na hřišti jsme rychle našli společnou řeč," řekl útočník Olivier Giroud, jemuž Özil proti Neapoli připravil gól na 2:0.

Zápas, jaký chcete vidět

Londýňané vedli o dvě branky už po patnácti minutách a Wenger neskrýval z výkonu v první půli nadšení. "Byl to jeden z nejlepších prvních poločasů, které jsme za hodně dlouhou dobu odehráli. Hráli jsme sebevědomě, organizovaně, ve skvělém pohybu a s výbornou koncovkou. Celkově to byl zápas, jaký chcete vidět," liboval si francouzský kouč, který poprvé po zranění lýtka nasadil do základní sestavy Rosického.

Jeho celek zažívá na startu sezony nevídané časy. Vyhrál deset soutěžních duelů po sobě a vede tabulku Premier League i Ligy mistrů. Fanoušci začínají věřit, že by "kanonýři" v této sezoně konečně mohli ukončit osmileté čekání na vítěznou trofej. "Od toho tady jsme, ale je před námi stále dlouhá cesta. Máme ovšem dobrý základ. Věříme si, máme týmového ducha. Pojďme se soustředit na příští zápas a pokračovat v tom, že si budeme zápasy užívat," podotkl Wenger.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal - Neapol
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články