Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta nechce Tiraspol podcenit, ten neztrácí naději

Praha - Úspěšný vstup do sezony chtějí potvrdit ve středeční odvetě druhého předkola Ligy mistrů fotbalisté Sparty Praha proti Šeriffu Tiraspol. Jejich pozice je velmi slibná - před týdnem dokázali vyhrát na soupeřově hřišti 1:0. K postupu jim proto postačí i jakákoliv remíza. Sparťané postavili v Moldavsku dobrý postupový základ, ale raději ještě neoslavují. Trenér Vítězslav Lavička se snaží udržet tým v koncentraci a upozorňuje, že Tiraspol častokrát obranu jeho mužstva pozlobil. Stejné věty opakoval také v pátek po losování třetího předkola, v němž zřejmě sparťané v případě postupu nastoupí proti Panathinaikosu Atény.

Šeriff Tiraspol - AC Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: ČTK

V sestavě jsou ale přece jen dvě neznámé: zda Lavička dá přednost hře na dva útočníky, která mužstvu prospěla v sobotu proti Mladé Boleslavi, a zda bude zdráv Miroslav Matušovič, který v lize nedohrál kvůli svalovému zranění. "Jeho zdravotní stav mu možná znemožní start," přisvědčil dnes letenský kouč na tiskové konferenci. Závěr vítězného zápasu by nasvědčoval, že šanci dostanou Martin Zeman a v útoku případně Bony Wilfried.

Do sestavy by se měl vrátit Ondřej Kušnír, který v lize nemohl hrát kvůli trestu. Charakter utkání asi bude podobný prvnímu souboji. Tiraspol totiž musí útočit, takže asi znovu vsadí na ofenzivní kartu. Hráči měli dostatek času se připravit, neboť jejich víkendový ligový zápas byl odložen. I proto Šeriff dorazil do Prahy s předstihem již v pondělí a ubytoval se v hotelu Savoy na Pohořelci.

Na tiskovou konferenci dorazil pouze asistent Anatolij Migul, hlavní kouč Leonid Kučuk se omluvil kvůli přípravě na trénink. "Každý zápas v této soutěži je pro nás novou zkušeností a Sparta představuje schopného protivníka," prohlásil usměvavý asistent, jehož svěřenci prý stále věří, že mají naději. "Musíme se vyvarovat chyb. Vsadíme na defenzivu a budeme se snažit prosadit z rychlých brejků," prohlásil Migul.

Na Letné vládne po dvou výhrách v úvodu sezony dobrá nálada, jež se zřejmě odrazí také v návštěvnosti. Již dnes ráno bylo prodáno takřka devět tisíc vstupenek, očekává se že do Axa Areny dorazí nejméně deset až 12 tisíc fanoušků. Návštěvnosti přeje i večerní výkop, neboť se hraje až od 20:15.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články