Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Kisel už Kovaříka nechce vidět, Vácha s vyloučením souhlasil

Praha – Slávistický kapitán Karol Kisel neskrýval po prohře 0:2 v pražském derby se Spartou smutek. Náladu mu nezkazil jen výsledek, ale také rozhodčí Libor Kovařík, který ho už podruhé během této prvoligové sezony vyloučil. Sparťan Lukáš Vácha, který vstřelil vítězný gól, byl i u Kiselova vyloučení a sudímu dal za pravdu.

Karol Kisel a sudí Libor Kovařík
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Podle Kisela jeho kontakt se sparťanským brankářem Tomášem Vaclíkem rozhodně nebyl na druhou žlutou, tedy červenou kartu. "Nemyslím si, že to bylo na vyloučení. Rozhodčí se rozhodl, nevím, z jakých důvodů. Podruhé mě vyloučil a je to pro mě velice nešťastná záležitost a budu rád, když ho už v životě neuvidím," řekl smutný Kisel po šlágru 10. kola.

Od Kovaříka dostal dvě žluté karty i při historickém domácím debaklu 0:7 s Teplicemi v pátém ligovém kole. "Minule to byla moje chyba, ale dnes to nebylo na vyloučení. Normální rozhodčí mě za tohle nemůže vyloučit," prohlásil Kisel. "Já ho (Kovaříka) už rozhodně nemusím, on asi mě také ne. Těžko se k tomu vyjadřovat, rozhodně ho potom všem nemám rád, udělal ze mě trošku blbce. Nechci brečet, u první červené beru všechno na sebe, ale dneska to vůbec nebylo," doplnil šestatřicetiletý středopolař.

Kontakt s Vaclíkem v závěru zápasu podle něj nebyl tak dramatický, což potvrdil i opakovaný záběr. "Šel jsem do souboje, trochu jsem i uklouzl a nic tak strašného jsem neudělal, aby mě rozhodčí vyloučil. Naopak si myslím, že to, co pak udělal (Lukáš) Vácha mně, bylo spíš na vyloučení. Bylo to od něj velice nesportovní. On mě normálně chytil za dres, za krk a zvedl mě ze země. Já jsem ještě nic nedělal a dával si pozor. Je to ale už jedno, stejně to už nevrátím," litoval Kisel.

Nelíbilo se mu ani odpískání přímého kopu proti Slavii, z něhož právě Vácha po hodině hry vstřelil vítězný gól. Podle televizního záznamu domácí Gecov vypíchl Vackovi míč čistě. "Rozhodl trestňák, který nebyl. Faul to rozhodně nebyl. Do té doby to bylo absolutně vyrovnané a mohl vyhrát kdokoli. Samozřejmě to byla krásná střela, ale na druhou stranu jsme my tu šanci nedostali. Bohužel jsem o tom přesvědčený," uvedl bývalý hráč Sparty nebo Liberce.

Radost fotbalistů Sparty v derby
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Na výkon sudího si stěžoval i Kiselův kolega Marcel Gecov. Pětadvacetiletý záložník se domnívá, že rozhodčí v podobně důležitém duelu by měl být při svých verdiktech citlivější. "Podle mě by v takovém zápase, jako je derby, měl rozhodčí projevit větší cit, protože já jsem toho názoru, že to faul nebyl. Byl to zákrok možná těžký pro něj vyhodnotit, ale zasáhl jsem balon, a to faul nebyl," řekl Gecov. "Nepopírám kontakt, fotbal je o kontaktech, ale tam rozhodují jiné faktory a já jsem rozhodně vypíchl balon," doplnil k souboji s Vackem.

Vácha s rozhodčím souhlasil

Sparťan Lukáš Vácha naopak zažíval krásné pocity nejen kvůli vstřelenému gólu, ale i díky tomu, že Letenské po dřívějším vystřídání Davida Lafaty dovedl k triumfu jako kapitán. Čtyřiadvacetiletého hráče paradoxně fotbalově vychovala právě Slavia. "Pro mě je krásný pocit, že jsem dokázal vstřelit gól a že jsem dovedl Spartu jako kapitán ve vítězném derby," řekl Vácha.

Lukáš Vácha:

"Já si Slavie vždycky vážil a tady mě vychovali, ale dneska jsem sem přijel jako asistent kapitána, dohrával jako kapitán a chtěl jsem fanouškům a svému týmu dát vítězství. Myslím, že se to s velkou parádou povedlo."

Po hodině hry nasměroval Spartu k výhře povedeným přímým kopem. "My jsme se tam domlouvali s Davidem Lafatou, Bořkem Dočkalem a Láďou Krejčím, kdo to kopne. David říkal, že je to daleko, Bořek nestihl odpovědět a já jsem řekl, že to dám. David to fantasticky postavil, já tomu dal pohlavek a zapadlo to tam. Tohle trénujeme na tréninku, jen ta diskuse se mění," popsal defenzivní středopolař svůj premiérový ligový zásah v sezoně.

Z Váchova pohledu bylo vyloučení Kisela oprávněné. Byl přímo u toho. "On (Kisel) dojížděl Tomáše Vaclíka u ztraceného balonu. Myslím, že je to taková pseudobojovnost a nemůže to dělat. Dvakrát dostal tu samou kartu za ten samý zákrok. Jednou přistál u Maria Holka po odehrání, a to samé udělal Tomášovi, který tam jde rukama napřed a vlastně ho udeří. Myslím, že to bylo oprávněné vyloučení," tvrdil Vácha. "Já ho tam zvedal, chytil ho trochu za dres. Také pro mě jasná žlutá karta, takže v tom nevidím nic špatného," doplnil slávistický odchovanec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články