Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Derby ovládla Sparta, Plzeň těsně porazila Jihlavu

Praha – Rozdíl mezi první Spartou a druhou Plzní i po desátém kole fotbalové ligy zůstává čtyři body. Sparťané vydřeli tři body v derby se Slavií, kterou zdolali 2:0, Viktoria zvítězila 2:1 na hřišti Jihlavy. Výbornou formu a pozici nejlépe střílejícího celku v soutěži potvrdili fotbalisté Teplic. Severočeši doma rozstříleli Bohemians 1905 5:1 a v tabulce jsou jen bod za obhájcem titulu. Premiérovou výhru si připsalo Znojmo, jež v brněnském azylu překvapivě zdolalo Mladou Boleslav 2:0.

Radost fotbalistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Slavia Praha - Sparta Praha 0:2

Vyrostli ve Slavii, ale jejich góly rozhodly o tom, že vítězem jubilejního 280. derby pražských "S" se stala Sparta. Letenský celek po brankách Lukáše Váchy a Bořka Dočkala zvítězil nad úhlavním rivalem 2:0 a díky zisku tří bodů znovu odskočil Plzni v čele tabulky opět na čtyři body. Naopak slávisté, kteří dohrávali po vyloučení Kisela závěr v desíti, zůstávají i nadále předposlední.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Vysočina Jihlava - Viktoria Plzeň 1:2

Viktoria Plzeň po dvou remízách bodovala naplno, když v Jihlavě zvítězila 2:1 a po předehrávce 10. kola fotbalové Gambrinus ligy smrskla náskok Sparty v čele tabulky na jediný bod. Ta má však sobotní derby na Slavii k dobru. Vítězný gól vstřelil náhradník Marek Bakoš 11 minut před koncem.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Sigma Olomouc - Zbrojovka Brno 2:0

Třetí výhra v řadě a posun na sedmou příčku v tabulce. Fotbalisté Sigmy Olomouc se po špatném vstupu do sezony začínají zvedat, když v desátém kole porazili Zbrojovku Brno 2:0, a připsali si třetí výhru v řadě. Rozhodující branku dal v 68. minutě Ordoš. Konečnou podobu utkání dal pak osm minut před koncem Varadi.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Teplice - Bohemians 1905 5:1

Fotbalisté Teplic znovu potvrdili, že v současnosti hrají ve výborné formě, když před domácími fanoušky rozstříleli Bohemians 1905 vysoko 5:1, a jako první tým nastříleli v sezoně 30 gólů. Severočeši vedli po poločase 2:1, zápas definitivně rozhodli třemi brankami po změně stran. Svěřenci Zdeňka Ščastného si díky sedmé výhře v sezoně pojistili třetí místo.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Slovácko - Baník Ostrava 2:2

Fotbalisté Slovácka a Ostravy se v 10. ligovém kole rozešli smírným výsledkem 2:2. Domácí sice v nástupu do druhé půle dvěma slepenými góly Ladislava Volešáka a Václava Ondřejky otočili nepříznivý stav a odpověděli na úvodní trefu ostravského Marka Šichora. O dělbu bodů se však postaral Vojtěch Engelmann, který deset minut před koncem dorazil do brány míč po neproměněné penaltě Antonína Fantiše.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Znojmo - Mladá Boleslav 2:0

Znojmo slaví svou historicky premiérovou výhru v nejvyšší soutěži. Nováček první ligy dnes v 10. kole překvapivě porazil Mladou Boleslav brankami Václava Vašíčka a Patrika Hrošovského 2:0, bodoval po čtyřech předešlých porážkách a z posledního místa v tabulce ztrácí už jen bod na nesestupové příčky. Hosté duelu zcela propadli a prohráli poprvé po sedmi kolech. Zápas sledovala nejnižšší návštěva v tomto ročníku 391 diváků.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Liberec - Příbram 1:0

Zápas začal z obou stran opatrně, či spíše domácí nedokázali zdolat obranu Příbramských. Největší šanci první půle paradoxně měli hosté, avšak Fleišman vypíchl míč kousek před brankovou čarou. Druhá půle už šla ve znamení šancí Liberce, o jehož vítězství rozhodla až třetí minuta nastavení - v ní přesnou hlavičkou o vítězství domácích 1:0 rozhodl střídající Jiří Pimpara. Šlo o jeho premiérovou branku, navíc o branku, kterou vstřelil několik sekund po svém příchodu na hřiště.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Hlavní zprávy

Nejčtenější články