Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Neapol zaváhala s nováčkem, stoprocentní už je jen AS Řím

Řím - V italské lize zůstali bez bodové ztráty už jen fotbalisté AS Řím. V pátém kole porazili v Janově 2:0 Sampdorii, zatímco Neapol se nechala zaskočit nováčkem ze Sassuola, se kterým doma jen remizovala 1:1. Inter Milán porazil v dohrávce na domácím hřišti Fiorentinu 2:1, udržel tak neporazitelnost a je druhý s dvoubodovým odstupem za vedoucím AS Řím. Třetí Neapol i čtvrtý obhájce Juventus za milánským celkem zaostávají jen o skóre, Fiorentina je s deseti body pátá. Římský celek se osamostatnil v čele tabulky díky povedené závěrečné půlhodině, v níž mu tři body zajistili Benatia po parádním sólu a Gervinho.

Radost fotbalistů AS Řím
zdroj: AP autor: Carlo Baroncini

Neapol se naproti tomu prosadila proti outsiderovi už po čtvrthodině hry díky Dzemailimu, ale za pět minut vyrovnal Zaza. Další gól už nepadl a SSC umožnil soupeři získat první bod mezi elitou. Hosté přitom šli do zápasu se skóre 1:15 a zdecimovaní po debaklu 0:7 od Interu Milán z minulého kola. Přesto sahali po vítězství, které jim několika povedenými zákroky sebral gólman Reina.

Zaváhání Neapole využil Juventus. Úřadující mistr ve druhém poločase otočil zápas na hřišti Chieva a po výhře 2:1 je třetí už jen kvůli horšímu skóre. Tápající AC Milán díky skvělému finiši vydřel alespoň bod v Boloni. Jako první sice skóroval hostující Poli, ale Laxalt dvěma góly a Cristaldo nasměrovali k výhře domácí tým. Jenže v 89. a 90. minutě odmítli druhou porážku během čtyř dnů Robinho a Abate. Na výhru čeká AC už tři zápasy.

Fiorentina dlouho pomýšlela na první vítězství v Miláně od roku 2000. Po hodině hry ji poslal do vedení z penalty Giuseppe Rossi a náskok hosté drželi až do 72. minuty. Pak se však trefil Esteban Cambiasso a o jedenáct minut později rozhodl o výhře Nerazzurri brazilský obránce Jonathan.

Výsledky 5. kola italské fotbalové ligy:

Boloňa - AC Milán 3:3 (33. a 52. Laxalt, 62. Cristaldo - 12. Poli, 89. Robinho, 90. Abate), Chievo - Juventus Turín 1:2 (28. Thereau - 47. Quagliarella, 65. vlastní Bernardini), FC Turín - Hellas Verona 2:2 (36. z pen. a 53. Cerci - 44. Juanito, 66. Jorginho z pen.), Lazio Řím - Catania 3:1 (4. Ederson, 39. Lulič, 90.+4 Hernanes - 6. Barrientos), Livorno - Cagliari 1:1 (23. Luci - 53. Ibarbo), Neapol - Sassuolo 1:1 (15. Dzemaili - 20. Zaza), Parma - Bergamo 4:3 (28. a 40. Parolo, 19. Mesbah, 35. Rosi - 20. Bonaventura, 44. Denis, 79. Livaja), Sampdoria Janov - AS Řím 0:2 (65. Benatia, 82. Gervinho), Inter Milán - Fiorentina 2:1 (72. Cambiasso, 83. Jonathan - 60. Rossi z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články