Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

FC Sevilla v domácí soutěži slaví první vítězství

Sevilla (Španělsko) - Soupeř fotbalistů Liberce v Evropské lize FC Sevilla se dočkal v šestém kole nejvyšší španělské soutěže první výhry. Po předchozích dvou porážkách se o vítězství 4:1 nad Rayem Vallecanem postarali dvougóloví střelci Ivan Rakitič a náhradník Carlos Bacca.

Fotbalisté FC Sevilla
zdroj: ČTK/sportfotodienst

Soupeř dohrával zápas bez dvou vyloučených hráčů. Ve druhém poločase dostal Galvez za stavu 1:2 druhou žlutou kartu, osm minut před koncem při skóre 1:3 byl bez předchozího napomenutí vykázán Viera.

Sevilla dosud v domácí soutěži bodovala jen díky dvěma remízám. Do základní skupiny v Evropské lize ale vstoupila výhrou 2:1 v Estorilu. S Libercem se utká ve třetím kole 24. října.

Páté vítězství v sezoně vybojoval Real Madrid a na třetím místě tabulky zaostává za zatím bezchybnou dvojicí Barcelona, Atlético Madrid o dva body. O výhru na hřišti nováčka Elche musel ovšem bojovat až do závěrečného hvizdu. Ve druhé minutě nastavení se hlavou po rohovém kopu trefil Boakye a zdálo se, že se Real bude muset spokojit s druhou remízou v sezoně.

O čtyři minuty později ale proměnil penaltu Cristiano Ronaldo a svým druhým gólem v utkání rozhodl. Hosty předtím dostal do vedení krátce po přestávce. V šesti kolech dal portugalský kanonýr šest branek a v tabulce střelců je druhý za Diegem Costou z Atlétika a Lionelem Messim z Barcelony.

Valencie se štěstím naplno bodovala na hřišti Granady, protože překonat domácí obranu se jí podařilo až ve čtvrté nastavené minutě. Třetí výhru v soutěži zajistil hostům Jonas.

Výsledky 6. kola španělské fotbalové ligy

FC Sevilla - Vallecano 4:1 (17. z pen. a 53. Rakitic, 80. a 88. Bacca), Granada - Valencie 0:1 (90.+4 Jonas).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články