Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Tým zřejmě nemá dostatečný charakter, soudí Mourinho po porážce Chelsea

Londýn - Trenér Chelsea José Mourinho poslal na hřiště ofenzivně laděný tým, jenž ale dokázal dát Basileji jen jeden gól díky Oscarovi. Hosté ze Švýcarska v druhém poločase skóre otočili zásluhou Mohameda Salaha a kapitána Marka Strellera. Důvodem překvapivé porážky v úvodním kole Ligy mistrů je podle portugalského kouče nezkušenost týmu. Jeho mladí svěřenci nejsou ještě dostatečně vyspělí, soudí Mourinho.

José Mourinho
zdroj: ČTK/AP

"Zřejmě tým nemá dostatečný charakter a vyspělost na to, aby se dokázal vyrovnat se složitými okamžiky v zápase," řekl po porážce Mourinho. "Proti Evertonu to mužstvo nezvládlo navzdory tomu, že utkání dominovalo, a nyní to bylo totéž," připomněl portugalský kouč sobotní ligovou porážku 0:1.

V dresu Chelsea debutovali letní posila Willian a dvacetiletý záložník Marco van Ginkel, zkušenost naopak zastupoval mimo jiné Samuel Eto'o, jenž přišel v srpnu z Machačkaly. "Znovu získal hlad a motivaci. Hrál dobře kolektivně, ale budeme si asi muset počkat na to, až získá svůj říz," dodal Mourinho, jehož svěřence čeká v sobotu ligové derby s Fulhamem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chelsea - Basilej

V týmu Basileje vládlo nadšení. "Vyhrát na Chelsea proti trenérovi, jako je Mourinho, je skvělý počin. Ale mluvil jsem se svými hráči a musíme zůstat skromní. Ještě nás toho hodně čeká," uvedl trenér Basileje Murat Yakin.

I Tata se nechal Messim unést

V přepisování rekordních tabulek pokračoval fenomén posledních let Lionel Messi, jenž přispěl třemi góly k výhře Barcelony 4:0 nad Ajaxem. Argentinský kanonýr se stal prvním hráčem v historii LM, jenž nastřílel čtyřikrát hattrick, a s celkovými 62 brankami se přiblížil na devět zásahů rekordmanovi soutěže Raúlovi.

"Nebyli jsme schopni v úvodu soupeře pořádně zatlačit, protože dobře četl hru. Ale v průběhu duelu jsme se adaptovali a pochopili, jak máme hrát," uvedl Messi, jenž v souboji na dálku odpověděl na úterní hattrick svého rivala Cristiana Ronalda z utkání Realu Madrid proti Galatasarayi.

"Už od dob Franka Rijkaarda chodí každý druhý třetí zápas trenéři sem na tiskové konference a hovoří o tom, jak jsou překvapeni z jeho (Messiho) výkonů. Já jsem další z nich," složil svému krajanovi poklonu nový kouč Barcelony Gerardo "Tata" Martino.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články