Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bale se trefil hned v premiéře za Real, ten ale jen remizoval

Madrid - Nejdražší fotbalista světa Gareth Bale se střelecky prosadil hned ve svém prvním utkání za Real Madrid. Úřadující vicemistr ale ve čtvrtém kole španělské ligy remizoval s Villarrealem 2:2 a poprvé v sezoně ztratil body. Sevilla, která je jedním ze soupeřů Liberce v základní skupině Evropské ligy, prohrála s Barcelonou 2:3. Katalánský tým zůstává stoprocentní a se shodným skóre se dělí o první místo s Atlétikem Madrid, které vyhrálo úvodní čtyři utkání v sezoně poprvé od ročníku 1995/96, kdy se radovalo z posledního titulu. Bilbao pokřtilo svůj nový stadion vítězstvím 3:2 nad Vigem.

Gareth Bale slaví gól v dresu Realu
zdroj: ČTK/AP autor: Alberto Saiz

Villarreal přivítal vicemistra jako nováček, ale také jako jeden z dosud stoprocentních týmů. Na svém stadionu se také ujal vedení, když se v 21. minutě trefil Cani. Pak však přišel okamžik Balea, za kterého Real zaplatil Tottenhamu 100 milionů eur (2,57 miliardy korun). Velšský záložník poslal zblízka do sítě Carvajalovu přihrávku. Ze hřiště odešel po hodině hry.

Krátce nato v 64. minutě otočil skóre z dorážky Cristiano Ronaldo, který přišel do Realu před čtyřmi lety z Manchesteru United za 94 milionů eur (2,4 miliardy korun) a držel přestupový rekord až do Baleova příchodu. Jenže "Bílý balet" náskok neudržel. Branka barcelonského odchovance Giovaniho dos Santose znamenala remízu 2:2 a oba týmy tak poprvé v sezoně přišly o body.

Barcelonu poslal do vedení v prvním poločase Alves a v 76. minutě zvýšil vedení svým šestým gólem v sezoně Lionel Messi. O čtyři minuty později ale na jeho trefu odpověděl Ivan Rakitič a v 90. minutě měli hosté na dosah remízu, když se po rohu trefil Coke. Domácí ale ve čtvrté minutě nastavení dokázali odpovědět zásluhou střídajícího Alexise Sáncheze.

Vítěznou šňůru v úvodu sezony natáhlo na čtyři zápasy i Atlético Madrid, které porazilo 4:2 nováčka z Almeríe a dělí se s Barcelonou o vedení. Svěřence Diega Simeoneho poslala do vedení v 15. minutě parádním volejem posila z Barcelony David Villa, druhý gól přidal z penalty Diego Costa. Na snížení Rodriho odpověděl po přestávce z přímého kopu Tiago a krátce nato se trefil Raúl García. V poslední minutě zkorigoval skóre na konečných 2:4 Aleix Vidal.

Výsledky 4. kola španělské fotbalové ligy:

Atlético Madrid - Almería 4:2 (15. Villa, 37. Diego Costa z pen., 64. Tiago, 67. Raúl García - 40. Rodri, 90. Vidal), Levante - San Sebastian 0:0, Barcelona - FC Sevilla 3:2 (36. Alves, 75. Messi, 90.+4 Alexis - 80. Rakitič, 90. Coke), Villarreal - Real Madrid 2:2 (21. Cani, 70. Dos Santos - 39. Bale, 64. Ronaldo), Granada - Espaňol Barcelona 0:1 (76. Lanzarote), Getafe - Pamplona 2:1 (35. a 52. Miku - 11. Torres), Málaga - Vallecano 5:0 (31., 62. a 67. Hamdáví, 40. Portillo, 48. Eliseu), Betis Sevilla - Valencie 3:1 (22. a 34. Sevilla, 9. Molina - 67. Costa), Bilbao - Vigo 3:2 (18. San José, 61. Iraola, 68. Beňat - 14. Charles, 79. Santi Mina).

Fotbalisté Málagy deklasovali díky hattricku Maročana Hamdávího ve 4. kole španělské ligy Vallecano 5:0 a zaznamenali první výhru v sezoně. Devětadvacetiletý útočník, jenž v létě přišel do španělského klubu na hostování z italské Fiorentiny, se stal po deseti letech prvním hráčem Málagy, kterému se podařilo v lize vstřelit hattrick. Hamdáví otevřel skóre po půlhodině utkání, když zužitkoval centr Vitorina Antunese, další dvě branky pak přidal v rozmezí pěti minut druhého poločasu. Za domácí se trefili ještě Francisco Portillo a Eliseu a Málaga se tak díky výhře posunula na desáté místo, Vallecano je patnácté.

Utkání Getafe s Pamplonou rozhodl pro změnu navrátilec z hostování, venezuelský reprezentant Miku, který se do Španělska vrátil po roce stráveném v Celticu Glasgow. Miku dokázal dvěma góly otočit skóre zápasu a zařídil výhru domácích 2:1. Getafe je díky první výhře v sezoně třinácté, Osasuna je bez bodu poslední.

Betis šel v utkání s Valencií do vedení v deváté minutě zásluhou druhé ligové trefy Jorgeho Moliny. Do přestávky navýšil vedení domácích dvěma góly Salva Sevilla, po změně stran pak již stihl obránce Ricardo Costa skóre jen zkorigovat. Valencie prohrála potřetí za sebou a patří jí patnáctá příčka. Betis je jedenáctý.

Vedení Bilbaa nechalo na konci minulé sezony zdemolovat svůj sto let starý stadion San Mamés, přezdívaný "Katedrála", a v pondělí tým odehrál první duel v nedaleké nové aréně, i když ještě není dokončena jedna tribuna.

Fotbalisté Bilbaa se radují z výhry
zdroj: AP

Slavnostní atmosféru pokazil 36 000 fanouškům Athleticu hostující Charles, jenž se ve 14. minutě stal prvním střelcem na novém San Mamés. Baskický tým však vyrovnal hned čtyři minuty nato díky Mikelovi San Josému. Celta promarnila ještě do poločasu velkou šanci, když Charles kopal pokutový kop, ale místo druhého gólu střílel nad břevno.

O výhře Bilbaa rozhodli v druhém poločase brankami kapitán Andoni Iraola a Beňat, za hosty už poté pouze snížil v 79. minutě Santi Mina. "Snad to pro nás bude dobré znamení. Snili jsme o tom, že na novém stadionu začneme vítězstvím," řekl kouč Athleticu Ernesto Valverde.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články