Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Brankář Laštůvka přestupuje do West Hamu

Londýn - Fotbalový gólman Jan Laštůvka odchází ze Šachtaru Doněck do West Hamu. Desátý tým anglické ligy získal šestadvacetiletého brankáře na roční hostování s opcí, které Laštůvka po zdravotních prohlídkách zpečetil podpisem smlouvy.

Fotbalový gólman Jan Laštůvka
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Po sezoně strávené v Bochumi se bývalá ostravská opora vrací do anglické ligy, kterou v předminulém soutěžním ročníku okusila v dresu jiného londýnského klubu Fulhamu. I do Upton Parku přichází Laštůvka na post druhého gólmana k Robertu Greenovi. Jeho novým spoluhráčem a konkurentem bude navíc osmnáctiletý český brankář Marek Štěch.

Karvinský odchovanec, který v Ostravě a v Doněcku vybojoval tři mistrovské tituly, se hned od pondělí zapojí do přípravy. Dohlížet na něj bude trenér gólmanů Luděk Mikloško. 

"V pondělí s ním mám lehčí trénink. Mužstvo zítra hraje přípravný zápas, ale já u toho ještě nebudu. Doufám, že se co nejdříve dostanu po všech stránkách do pohody a budu klubu co nejvíce prospěšný. Zatím mám jenom samé pozitivní dojmy," řekl Laštůvka. 

Gólman, který se jednou objevil v nominaci české reprezentace, měl během letní přestávky nabídky i ze Sparty, Salcburku a Ostravy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články