Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ujfaluši měl vítěznou premiéru, Sparta porazila Slovan i bez mnoha opor

Praha – Obránce Tomáš Ujfaluši prožil v dresu Sparty vítěznou premiéru. Letenští fotbalisté v přípravném utkání porazili Slovan Bratislava 1:0. Bývalý kapitán české reprezentace, který do Sparty přišel po angažmá v Galatasarayi Istanbul, strávil na hřišti hodinu. Pětatřicetiletý zadák se na trávníku objevil po více než roční pauze zaviněné zraněním.

Tomáš Ujfaluši v dresu Sparty
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Nejtěsnější výhru Sparty nad Slovanem zajistil před poločasem přesnou hlavičkou záložník Lukáš Mareček, další nová akvizice úřadujících českých vicemistrů. Také on v rudém dresu naskočil poprvé od nedávného přestupu z bruselského Anderlechtu.

Slovan, v jehož barvách se premiérově představil útočník Róbert Vittek, vypadal neškodně. Jedinou šanci střídajícího Meszároše zlikvidoval po poločase brankář Čech.

Nejsledovanějším mužem na hřišti byl jednoznačně Ujfaluši. Naposledy k ostrému zápasu vyběhl loni 26. srpna, pak si při tréninku přetrhl zkřížený vaz v koleni a až nyní si připsal další start. "Osobně jsem to čekal o něco horší. Hlavní je, že koleno drží a jsem na hřišti. Ale ještě mám hodně co trénovat," řekl Ujfaluši v poločasové přestávce pro Nova Sport. Nastoupil ve stoperské dvojici s Mariem Holkem a v 61. minutě přepustil místo na hřišti Ondřeji Karafiátovi.

Sparta si s někdejším velkým rivalem z československé soutěže poradila i bez mnoha opor, které si plní reprezentační povinnosti. Kouč Lavička nemohl nasadit kapitána a klíčového kanonýra Lafatu, brankáře Vaclíka a záložníka Hušbauera, s jednadvacítkou jsou další středopolaři Krejčí, Přikryl a obránci Kadeřábek s Brabcem. Mimo hru zůstali zranění záložník Matějovský a zadáci Polom se Švejdíkem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Slovan

Sparta Praha - Slovan Bratislava 1:0 (1:0)

Branky: 42. Mareček. Rozhodčí: Příhoda - Jiřík, Hrabovský. Diváci: 2 363.

Sestava Sparty: Čech - Vácha (71. Nový), Ujfaluši (61. Karafiát), Holek, Costa (76. Sýkora) - Vacek (73. Reiter), Mareček, Čermák - Dočkal, Konaté - Bednář (80. Schick). Trenér: Lavička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články