Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň představila nové posily Hubníka s Pospíšilem

Plzeň - Viktoria Plzeň dnes představila posily Romana Hubníka a Martina Pospíšila, které získala těsně před uzávěrkou soupisek pro fotbalovou Ligu mistrů. Oba již absolvovali trénink pod vedením trenéra Pavla Vrby, jenž si pochvaluje, že přišli hráči, které měl na seznamu posil na prvních místech.

Roman Hubník, Tomíš Paclík a Martin Pospíšil
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

"Tito dva hráči byli v žebříčku nejvýše, proto jsem moc rád, že je vedení klubu sehnalo. Romana Hubníka znám ještě z doby, kdy jsem byl u juniorských reprezentací a věděl jsem, co od něj čekat," řekl Vrba na tiskové konferenci. "A Martin je produktem olomoucké mládeže, která je jednou z nejlepších v zemi. Odtamtud je zvyklý vítězit a právě takové hráče chceme," dodal.

Oba přestupy se zrodily na poslední chvíli a byly poměrně náročné. "Pan Paclík (majitel Plzně) se mnou v pondělí strávil asi sedm hodin, než se příchod Martina dotáhl do konce," řekl Pospíšilův agent Pavel Paska. Ještě náročnější byl přestup Hubníka, o kterého Plzeň projevila zájem až v pondělí ráno, z Herthy Berlín. Do večera se muselo vše stihnout. "Byla to otázka hodin, dělalo se to na poslední chvíli. Chtělo to kooperaci ze všech stran, která dobře fungovala, a proto se to podařilo," řekl Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která Hubníka zastupuje.


"Jsem moc rád, že nám oba agenti pomohli. Zrealizovat přestup z Bundesligy během pár hodin, to je něco, co stojí za zmínku," uvedl Tomáš Paclík. Majitele Plzně těší, že se podařilo navázat užší spolupráci s Olomoucí, ze které v létě přišel i Tomáš Hořava. "Musím poděkovat Sigmě, že jsme našli model spolupráce, jak ukázat kvalitní české hráče na evropské scéně. Je to smysluplné pro obě strany," řekl Paclík. "Olomouc je jeden z nejzdravějších klubů v republice a asi s nejlepší mládeží. Proto si umím představit, že v budoucnu budeme spolupracovat třeba i opačným směrem," dodal.

Oba hráči prý ještě v neděli netušili, že je jejich přestup do Plzně na spadnutí. "Bylo to velice rychlé, během pár hodin. V neděli jsem se díval na zápas Plzně v televizi a vůbec mě nenapadlo, že bych tu ve středu mohl sedět v plzeňském dresu," uvedl Hubník, který bude oblékat dres s číslem 4. Pospíšil bude nosit číslo 24.

Plzeň se rozhodla přivést Hubníka hlavně kvůli tomu, že se jí zranil stoper Marián Čišovský a není jasné, jak dlouho bude chybět. Proto vzhledem k náročnému programu nechtěla spoléhat jen na dvojici stoperů Václav Procházka a Lukáš Hejda. "Vím, že kluci jsou tu kvalitní a že to nebudu mít snadné. Navíc jsem poslední zápas hrál na jaře. Mám natrénováno, ale herní praxe mi chybí. Doufám, že se do toho rychle dostanu," řekl Hubník.

Je nám líto, video expirovalo.
Hubník s Pospíšilem si oblékli plzeňské dresy

Pospíšil si chtěl koupit lístky na LM

"Los Ligy mistrů jsem sledoval, aniž bych tušil, že mě Plzeň chce. Když jsem viděl, koho dostali, tak mě hned napadlo, že je to asi nejtěžší možný los. Koukal jsem na to s otevřenou pusou a pak si řekl, že si zkusím pořídit lístky, abych mohl Bayern s Manchesterem vidět na vlastní oči. Takové týmy u nás moc nevidíme," řekl dnes Pospíšil novinářům. O to větší šok pro něj byl, když se v neděli dozvěděl, že je jeho přestup do Plzně na dobré cestě. "Nabídka Plzně se nedala odmítnout, protože je to skvěle fungující klub. Nebylo o čem přemýšlet. A je tam to obrovské lákadlo v podobě Ligy mistrů. Zahrát si takové zápasy se může poštěstit jednou za život. Že toho mohu být přímý účastník, tak to je splněný sen," dodal.

Do Plzně přišel jako náhrada za Vladimíra Daridu, který přestoupil do Freiburgu, sám to tak ale nebere. "Už dříve Plzeň přivedla Tomáše Hořavu, kdyby Darida odešel, proto si nemyslím, že tou náhradou jsem já. Beru to tak, že jsme tu tři hráči na dva posty a bude záležet na trenérovi, kdo bude hrát," prohlásil Pospíšil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články