Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nechceme ty peníze projíst, říká Vrba. Má slíbený vyhřívaný trávník

Maribor - Netradiční dárek dostane trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba za postup do základní skupiny Ligy mistrů. Vedení klubu mu slíbilo, že část ze sumy 220 milionů korun, kterou inkasuje za postup, investuje do vyhřívání trávníku v tréninkovém centru, aby měl Vrba co nejlepší podmínky na přípravu svých svěřenců.

Pavel Vrba s Pavlem Horváthem na zádech po postupu do LM
zdroj: ČTK / AP

"Mám slíbeno, že se nám postaví vyhřívaný trávník v tréninkovém centru, abychom i v zimě mohli trénovat na trávě. Doufám, že se to splní," řekl Vrba v Mariboru po středečním postupu. Zároveň ale doufá, že klub bude miliony investovat rozumně. "Nechceme peníze projíst a proinvestovat za nesmyslné věci. Určitě nechceme jít cestou, abychom ty peníze rozstříkali a za tři roky dopadli podobně jako některé jiné kluby," řekl s odkazem na příklad Slavie, která po postupu do Ligy mistrů zažila strmý ústup ze slávy a málem zkrachovala.

"Je mi ale jasné, že některé kluby si teď budou myslet, že jsme schopni za hráče vyplácet nesmyslné částky. Samozřejmě se nebráníme tomu, aby i ostatní na našem postupu profitovali, ale je třeba se domluvit. Rozhodně nemám v plánu někomu pokrývat rozpočet," dodal Vrba. Plzeň dovedl do Ligy mistrů podruhé během tří let, hlavní zásluhu na tom však podle Vrby mají především hráči.


"Je to jejich zásluha a já před nimi smekám. Před pár lety to byli často odložení hráči, ale nám se je povedlo dostat na vítěznou vlnu. Rozhodně ještě před pár lety v tohle nikdo z nás nevěřil," připustil Vrba. Úspěch je to však prý vydobytý tvrdou dřinou. "A to nejen v kabině a na hřišti, ale i v kancelářích. Vedení nám postavilo krásný stadion. Pomáhají i lidé, kteří se před deseti lety o fotbal v Plzni nezajímali. Teď je Plzeň nejen hokejové, ale i fotbalové město," dodal Vrba.

Dnešní los základních skupin přisoudí Plzni soupeře a Vrba očekává, že dojde na konfrontaci s absolutní evropskou špičkou. "Možná to bude ještě těžší než před dvěma lety, kdy jsme kromě Barcelony a Milána měli ve skupině i Borisov. Uvidíme, jak to zvládneme. Líbil by se mi Bayern Mnichov, protože je to ideální lokalita, kam by mohlo přijet hodně našich fanoušků," vyslovil Vrba své přání.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeňské ohlasy po postupu do základní skupiny Ligy mistrů

Fotbalisté se těší na soupeře, Procházka si přeje Manchester

Fotbalisté Plzně se těší, že si v Lize mistrů znovu zahrají proti evropským gigantům. Netrpělivě proto budou vyhlížet dnešní odpolední los, který jim přisoudí tři zvučné protivníky. Zatímco Stanislav Tecl by byl nejraději, kdyby jedním z nich byl Real Madrid, stoper Václav Procházka by raději chtěl ostrovního soupeře. Nejlépe Manchester United.

"Proti ostrovnímu týmu jsem ještě nikdy nehrál, proto bych chtěl asi právě Manchester. Ale asi si není třeba vybírat. Ve všech koších jsou top týmy a ať nám přisoudí los kohokoliv, budou to velké zápasy," řekl Procházka po středečním postupu přes Maribor. "Můj sen je zahrát si proti Realu Madrid, tak se to teď třeba splní," dodal Tecl. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články