Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slezské kluby vládnou soutěži, Zlín poprvé na podzim skóroval

Praha - Fotbalisté Frýdku-Místku nadále vládnou tabulce Národní ligy. V 5. kole doma porazili 3:0 Táborsko a spolu s Mostem jsou jediným neporaženým týmem. O bod zpět za nimi je Karviná, která vyhrála rovněž 3:0 ve Vlašimi, a Sokolov. Ten porazil Varnsdorf 1:0. Nadále se nedaří pražským celkům, Střížkov doma podlehl nováčkovi z Třince 1:3 a Žižkov si odváží porážku 0:1 z hřiště Ústí nad Labem. Bodovalo pouze Loko Vltavín, holešovický celek remizoval 2:2 se Zlínem. Hosté z Valašska na podzim konečně poprvé skórovali, s dvěma body však nadále zůstávají na dně tabulky. V souboji dvou exligistů se radoval Hradec Králové, který zásluhou hattricku Vaněčka porazil České Budějovice 3:2.

Nováček druhé nejvyšší soutěže Frýdek-Místek pokračuje v překvapivě kvalitních výkonech. I tentokrát se mohl v útoku spolehnout na svou oporu Hynka Prokoše, který vstřelil dva góly a s celkem pěti zásahy se ujal vedení v tabulce střelců. Po změně stran výhru potvrdil Mozol. Vedle Frýdku zůstává bez porážky už pouze Most, který remizoval s Pardubicemi 2:2. Hosté dvakrát vedli po dvou Kudrnových gólech, Baník ale dokázal vždy zareagovat, v 93. minutě z penalty srovnal Jan Procházka.

"Votroci" první poločas jednoznačně ovládli a Vaněček jim třemi góly v rozmezí 11. a 34. minuty vystřílel zdánlivě pohodlný náskok. Nakonec se ale Východočeši ještě strachovali o vítězství, Dynamo se v závěru zlepšilo a značně zdramatizovalo utkání. V 78. minutě si Kalodův centr srazil do vlastní sítě Poděbradský a za další čtyři minuty proměnil penaltu Rýdel. Jihočeši sahali po vyrovnání, ale druhou prohru za sebou už neodvrátili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové - České Budějovice

Vlašimi se proti Karviné nepovedl vstup do zápasu a po patnácti minutách svítilo na světelné tabuli pro domácí nepříznivé skóre 0:2 po gólech Vladaviče a Eismanna. Vlašim se do poločasu nevzpamatovala, ale snížení měla nadosah v úvodu druhého dějství. Jenže Petrů neproměnil penaltu a další šance nedokázali proměnit v gól Jícha a Křeček. V závěru zápasu ještě korunoval výhru hostí Fiala.

V Sokolově začal lépe Varnsdorf, ale dvě své šance nezužitkoval a v 27. minutě pykal, když Jurdík utekl a Kouřil ho musel faulovat. Dostal za to červenou kartu a sudí nařídil také pokutový kop. Ten zahrával Kobylík, ale brankář Porcal ho vychytal. Domácím se pak přesilovou hru dlouho nedařilo využít, až v 66. minutě se hlavou prosadil kapitán Čada a zařídil těsné vítězství.

Neproměněnou penaltu viděli fanoušci také v Ústí nad Labem, kde pokutový kop domácímu Valentovi chytil žižkovský brankář Boháč. To už ale Ústí vedlo po gólu Leibla, který se trefil zblízka po centru Moulise. Domácí pak Žižkov přehrávali, ale dalších pět dobrých šancí včetně penalty nevyužili. Žižkov toho však nedokázal využít a po čtvrté porážce z pěti zápasů se pohybuje ve spodních patrech tabulky.

Zlín neukončil čekání na výhru ani na hřišti nováčka Vltavínu. A to ani přesto, že už od 8. minuty vedl po brance Malého. Domácí nejprve zásluhou přímého kopu Předoty srovnali a po změně stran Klána skóre otočil. Zlín už stihl jen srovnat díky Holíkovi. Střížkovští Bohemians potvrdili propustnou obranu, v pěti kolech inkasovali už 17 branek. Dvě jim vstřelil třinecký Gulajev včetně proměněné penalty, kterou otáčel skóre po úvodním gólu domácího Kuzmanoviče. Výhru Slezanů v závěru ještě potvrdil Motyčka.

Výsledky 5. kola druhé fotbalové ligy:

Bohemians Praha - Třinec 1:3 (1:1), Sokolov - Varnsdorf 1:0 (0:0), Ústí nad Labem - Žižkov 1:0 (1:0), Vltavín - Zlín 2:2 (1:1), Frýdek-Místek - Táborsko 3:0 (2:0), Vlašim - Karviná 0:3 (0:2), Hradec Králové - České Budějovice 3:2 (3:0), Most - Pardubice 2:2 (1:1).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články