Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Podle Horvátha byla remíza zasloužená, Dočkal věří ve zlepšení

Praha – Zasloužená remíza, ale fotbal nic moc. Tak hodnotil šlágr podzimu mezi velkými rivaly Plzní a Spartou kapitán obhájce titulu Pavel Horváth. Dle něj bylo na hře obou celků znát, že ani jeden z týmů nechce udělat chybu. Podobně zápas viděl i premiant v sparťanském dresu Bořek Dočkal, jenž však věří, že remíza může Letenským v dalším průběhu sezony pomoci.

Pavel Horváth a Bořek Dočkal
zdroj: ČTK autor: kammermayer milan

"Mělo to náboj. Žádný velký historický fotbal to asi nebyl, ale potkaly se silné týmy a nikdo nechtěl zbytečně prohrát. Škoda pro fanoušky, že nepadl gól, ale celkově je to spravedlivá remíza," řekl Horváth po zápase. Od Plzně se mu líbil vstup do utkání. "Překvapilo mě, že jsme prvních 25 minut měli tlak. Počítali jsme s jejich napadáním, byť se to povedlo překonat," podotkl Horváth, který sám dříve působil na Spartě. 

V dalším průběhu zápasu Letenští hru vyrovnali a hrál se hodně opatrně prakticky bez šancí. "Chyběl nám trochu pohyb v mezihře. To jsme měli využít v prvních 25 minutách, kdy jsme byli lepší. I Sparta ale něco měla. Bylo to taktické utkání. Nakonec je to spravedlivé, že oba týmy mají bod," prohlásil plzeňský kapitán.

Pochvaloval si, jaká ve vyprodaných Štruncových sadech panovala kulisa. "Fanoušci byli skvělí po celý zápas. Odměnili nás potleskem, zase byli naším dvanáctým hráčem. I když to dneska nebylo extra super, doufám, že pro lidi to byl zážitek," podotkl Horváth. 

V úterý už jeho tým čeká vrchol podzimu v podobě úvodního utkání posledního předkola o postup do Ligy mistrů proti Mariboru. Podle Horvátha to ale tým v duelu se Spartou v hlavách neměl. "Nepředpokládám, že někdo ve 25. minutě přemýšlel o tom, jak to bude vypadat s Mariborem. Při tom zápase na to nikdo nemyslí," podotkl. "Musíme s Mariborem podat stoprocentní výkon, hrajeme o hodně. Hlavně musí být všichni fit," doplnil Horváth.

Dočkal si šlágr podzimu užil

Po dvou letech se vrátil do ligy Bořek Dočkal a hned naskočil do nejsledovananějšího zápasu mezi hlavními rivaly o titul. Navrátilec z Trondheimu si však premiéru užil a věří, že postupně půjde nahoru výkon jeho i celé Sparty.

"Dnes jsme udělali důležitý krok k tomu, abychom získali další sebevědomí a předváděli v budoucnu ještě lepší výkony. Ale od zápasu v Plzni se můžeme odrazit," řekl pětadvacetiletý středopolař po utkání ve Štruncových sadech.

Ve Spartě je teprve od začátku týdne, od čtvrtka tušil, že by se trenérovi Lavičkovi mohl vejít i do základní sestavy. A v Plzni při premiéře za Spartu stačil odkroutit 70 minut. "Můj výkon? Vždycky to může být lepší. Trochu mě mrzí, že jsem se nedostal do pořádného zakončení. Ale byl jsem rád třeba za to, že jsem se hned dostal k zahrávání standardních situací. Pomáhá mi to, abych se dostal do zápasu," líčil Dočkal.

Úroveň zápasu ho potěšila, Dočkal po dvou letech strávených v norské lize tvrdí, že návratem domů neudělal krok zpátky. Šlágr v Plzni ho v tom prý jen utvrdil. "Je jasné, že zápas Plzně se Spartou úplně neodpovídá standardu ligy, přece jen to je top zápas a strhává k sobě enormní pozornost. Ale jak jsem českou ligu sledoval i z Norska, tak se její úroveň za ty dva roky určitě zlepšila," uvedl Dočkal.

"Plzeň už je dneska tým na evropské úrovni, minulou sezonu v pohárech udělala perfektní výsledek i Sparta. I to svědčí o kvalitě naší ligy. Jde to tady správným směrem," prohlásil Dočkal.

Při dnešním duelu v Plzni jej ani prý moc nepřekvapilo, že vypjatý souboj neozdobila řada vyložených šancí. "Takové zápasy bývají opatrnější než normálně. V některých zápasech se jde do rizika, dneska ta remíza byla přijatelná pro oba. Což během utkání odpovídalo i míře rizika, do kterého oba týmy byly ochotné jít," přemítal bývalý juniorský reprezentant.  

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články