Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Lvíčata s Frýdkem a Krejčím v sestavě prověří silní Nizozemci

Praha - Fotbalovou jednadvacítku čeká sedmý přípravný zápas před evropským šampionátem na domácí půdě v roce 2015. Čeští mladíci na stadionu Viktorie Žižkov přivítají třetí tým z posledního mistrovství Evropy. "Nizozemci jsou hodně fotbalový soupeř. Z posledního šampionátu jednadvacítek budou mít v Praze ještě asi tři nebo čtyři hráče. Řadím je ještě výš než Ukrajinu a Turecko, s nimiž jsme se utkali v březnu," řekl Dovalil. Utkání můžete sledovat na ČT sport a našem webu od 17:50.

Ladislav Krejčí v dresu jednadvacítky
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Věří, že jeho tým proti soupeři obstojí. "Zatím jsem hrál proti Nizozemsku jako trenér se třemi výběry a třikrát jsme zvítězili 1:0. Věřím, že budeme konkurenceschopní i teď. Je to pro nás užitečná konfrontace," uvedl Dovalil, jenž postupně chystá tým na evropský šampionát v Česku.

Jeho svěřenci nemusejí hrát jako pořadatel závěrečného turnaje kvalifikaci. V přípravných utkáních zatím mají problémy s ofenzivou, v šesti duelech skórovali jen čtyřikrát, z toho nikdy více než jednou za zápas. Na druhou stranu ale pouze v jednom utkání prohráli.

Střelecké trápení je patrné i na nominaci, ani jeden z povolaných hráčů ještě za jednadvacítku neskóroval. "Ani v lize nemají hráči kanadské bodování úplně ideální. Přál bych si, aby tu nulu někdo protrhl," prohlásil český trenér.

Letošní rok stále bere jako možnost pro hledání vhodných hráčů. Proti Nizozemcům nominoval i sparťana Ladislava Krejčího, který už nakoukl do reprezentačního "áčka". Nováčky v týmu jsou útočník Adam Ševčík a obránci Pavel Kadeřábek s Michael Lüftnerem. "Určitě dostanou šanci," řekl Dovalil.

Předpokládaná sestava:

Koubek - Kadeřábek, Lüftner, Polom, Frýdek - Masopust, Petrák, Zmrhal, Jirásek, Krejčí - Skalák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články