Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Venkovní nezdary jsou pryč, Boleslav na Slovácku vyhrála

Uherské Hradiště - Série osmi venkovních zápasů bez vítězství je u konce. Mladoboleslavští totiž v utkání čtvrtého kola zvítězili na hřišti Slovácka přesvědčivě 2:0, když se o tento výsledek postaraly branky Jasmina Sčuka a Jana Kysely. Naopak Slovácko vyšlo poprvé po šesti zápasech gólově naprázdno.

Slovácko - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Němec Zdeněk

Snaha o útočnější pojetí hry vydržela Slovácku necelou čtvrthodinu. V sestavě domácích se už objevila olomoucká posila Petr, na hrotu útoku zůstal Ondřejka. Právě on se dostal ve dvanácté minutě po sólovém úniku do vážnější střelecké příležitosti, kterou ale prováhal. Boleslav nadále spoléhala na rychlé protiútoky. Po jednom z nich pomohla chyba domácích zadáků Chramostovi k sólovému útoku, který zakončil střelou do tyče.

Slovácko ještě jednou zahrozilo ze standardní situace, Trousilova střela hlavou ale minula cíl. Postupně boleslavští fotbalisté převzali iniciativu, která jim vynesla ve 20. minutě vedoucí branku. Po rohovém kopu se míč odrazil ke Ščukovi, jenž tvrdou střelou překonal brankáře Melichárka.

"Do zápasu jsme vstoupili dobře, měli jsme tlak. Bohužel jsme šance neproměnili. Ve druhém poločase jsme vypadli ze hry a už jsme si nic kloudného nepřipravili," hodnotil zápas nový hráč Slovácka Jakub Petr. Před utkáním s týmem absolvoval jen dva tréninky a přiznal, že mu ke konci chyběly síly.

Po inkasovaném gólu se sice Slovácko pokoušelo otevřít hru, snaha ale končila na pozorně bránících zadácích soupeře. Rychlonohý Chramosta zahrozil ještě jednou před koncem poločasu, jeho šanci na zvýšení náskoku zmařil včasným vyběhnutím brankář Melichárek. Po změně stran výrazně poklesla herní kvalita na obou stranách. Z boleslavského projevu byla patrná snaha udržet výsledek. Trenér Habanec se pokusil oživit výkon Slovácka střídáními.

Po nich se sice projev domácích útočně zlepšil, ovšem myšlenky na vyrovnání vzal domácím fotbalistům v 72. minutě obránce Kysela, k němuž se dostal po rohovém kopu odražený míč a tvrdou střelou ze pětadvaceti metrů přidal druhou branku. Po ní se už Slovácko nezmohlo na vážnější odpor.

"Napálil jsem míč směrem na branku. Naštěstí střela zapadla přímo pod břevno. Druhý poločas jsme hráli zataženěji. Ale soupeře jsme do žádné šance nepustili, dostal se maximálně před trestné území," popsal úspěšnou střelu i boleslavskou taktiku střelec druhého gólu Kysela.

Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "První poločas byl z naší strany solidní. V našem projevu byla fotbalovost a agresivita. Bohužel po chybě při odraženém míči jsme nechali volného hráče na šestnáctce a inkasovali první branku. Byl to první hřebíček do naší psychiky. Měli jsme pár slibných pozic, které jsme neproměnili. Druhý poločas byl hrozně rozkouskovaný fauly a střety. Když trefil Kysela odražený míč pod břevno, tak to byl druhý hřebíček do psychiky."

Ladislav Minář (trenér M. Boleslavi): "Měli jsme dva cíle. Potvrdit body po domácím vítězství s Libercem a také napravit bodový výpadek v Ostravě a posunout se v tabulce. Podali jsme velmi dobrý taktický výkon celého kolektivu. Mohli jsme přidat i další tři góly."

1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 0:2 (0:1)

Branky: 20. Ščuk, 72. Kysela. Rozhodčí: Orel - Wilczek, Pilný. ŽK: Košút, Daníček - Ščuk, Kúdela, Jarolím. Diváci: 4359.

Slovácko: Melichárek - Kuncl, Košút, Trousil, Kubáň - Volešák (65. Haša), Daníček, Petr (67. Rada), Valenta, Martan (46. Kerbr) - Ondřejka. Trenér: Habanec.

Ml. Boleslav: Miller - Kysela, Kúdela, Johana, Fabián - Ščuk, Jarolím - Zahustel, Chramosta (90. Jeslínek), Štajner (78. Bořil) - Nešpor (87. Štípek). Trenér: Minář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články