Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Tévez: Reprezentace je pro mě minulost

Buenos Aires - Nebýt zájmu Juventusu, už bych skončil, říká Carlos Tévez. Bývalá první volba argentinského útoku také po dvouleté absenci v argentinském dresu prohlašuje, že právě reprezentace je pro něho uzavřená kapitola. V ní po příchodu trenéra Sabelly nedostával příležitost a nyní se s ní, zdá se, rozchází definitivně.

Carlos Tévez ještě v argentinském dresu
zdroj: ČTK/AP autor: Natacha Pisarenko

V reprezentaci se Tévez naposledy objevil v roce 2011, po nástupu trenéra Alejandra Sabelly už pozvánku do národního týmu neobdržel. "Je to minulost, uzavřená kapitola a víc k tomu už nemám co říct. Nechci, aby to vypadalo, že si říkám o šanci se vrátit," prohlásil. Tévez také prozradil, že kdyby za ním v červnu nepřišel Juventus, nejspíš by ukončil kariéru. Přispělo k tomu čtyřleté působení v Manchesteru City, kde se předloni odmítl jít při utkání Ligy mistrů rozcvičovat a po hádce s tehdejším trenérem Robertem Mancinim odjel trucovat do Argentiny.

Carlos Tévez:

"Vždycky jsem říkal, že skončím v osmadvaceti a po konfliktu s Robertem jsem k tomu neměl daleko. Také jsem byl unavený. Byl jsem v Anglii šest let, přitom na to, že tam budu tak dlouho, by nikdo nevsadil ani cent."

"Navíc jsem vyhrál úplně všechno. Ligu mistrů a Premier League s United, Anglický pohár se City, které předtím hrozně dlouho žádnou trofej nezískalo," řekl Tévez, který celkem v Anglii získal tři mistrovské tituly - dva s United a jeden se City. "Po čase ale přijde okamžik, kdy vás to přestane bavit a fotbal vás omrzí. Chtěl jsem skončit, ale ozval se Juventus, jeden z největších klubů v Evropě," doplnil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články