Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Mourinho mu slíbil dvacet zápasů v sezoně. Zranění je komplikace, říká Kalas

Londýn - Pro českého fotbalistu Tomáše Kalase je naštípnutá lýtková kost velkou komplikací, protože kvůli ní zmešká klíčové herní turné Chelsea v USA i začátek anglické ligy. Dvacetiletý obránce však doufá, že i po zhruba měsíční pauze dokáže přesvědčit trenéra Josého Mourinha o svých kvalitách. V nové sezoně by za londýnský tým rád nastoupil do co nejvíce utkání, staronový portugalský kouč "Blues" mu jich prý slíbil dvacet.

"Měl jsem odjet na hlavní část přípravy, kde se bude rozhodovat o základní sestavě. Proto je zranění zklamáním nebo spíš velikou komplikací, ale naštěstí mám ještě dost dlouhou dobu před sebou na to, abych trenéra přesvědčil," řekl Kalas. "Pořád je to lepší, než kdyby to přišlo třeba v průběhu sezony, kdybych měl našlápnuto k odehrání nějakých zápasů. To by mě mrzelo možná ještě víc," přemítal olomoucký odchovanec, jenž poslední dvě sezony hostoval v nizozemském Arnhemu.

Na pondělním tréninku ho nešťastně zranil právě někdejší parťák z týmu Vitesse Marco van Ginkel. "Balon byl před odkrytou bránou, paradoxně tam přebíhal můj bývalý spoluhráč z Arnhemu, který chtěl vystřelit co největší ránu. Já mu dal před balon nohu, on se trefil do ní a míč zůstal na místě," popsal incident Kalas.

Trénink dokončil a ani první ošetření nenasvědčovalo delší pauze. "Doktor mi řekl, že je to jenom nakopnuté a zítra si vezmu chránič. Já byl v té chvíli smířený s tím, že maximálně zmeškám ten následující trénink, kdyby to náhodou nešlo. Pak jsem lehl a nemohl chodit. Když mi řekli, že je to nalomené, ani jsem nevěděl, jak se to léčí, protože jsem naštěstí nic zlomeného neměl. Takže i ten očekávaný měsíc je pro mě dlouhá doba," uvedl mladý stoper, jehož levou nohu nyní "zdobí" plastový krunýř.

Spoluhráč brankáře Petra Čecha v červenci zasáhl do všech tří přípravných zápasů Chelsea na turné v Asii. "Řekl bych, že to bylo spíše na nabrání kondice a abychom se lépe poznali, protože ti soupeři nebyli tak složití k překonání a nedalo se to považovat za nějakou prověrku. Neříkám, že to bylo k ničemu, ale více se počítá s tím soustředěním v Americe," vysvětlil Kalas.

Z Mourinha má každý respekt

A nejen proto, že mu hned na jednom z prvních tréninků řekl, že s ním počítá do prvního týmu Chelsea, a také mu oznámil předpokládané herní vytížení v sezoně. "On se bavil o dvaceti zápasech, což mi přijde celkem nadsázka, ale za takovou porci bych byl moc rád," řekl Kalas.

"Je to takový autoritativní trenér, který je doopravdy přísný. Každý z něho má respekt, což je v pořádku a může to Chelsea pomoci," řekl rodák z Olomouce. I on potvrdil, že je Mourinho velký stratég. "Má několik desítek variant fotbalu a různých pozičních a jiných her. Spoustu z nich jsem v životě neviděl a nezažil. On dokonce prohlásil, že od začátku do konce asijské přípravy bude 26 různých tréninků, a doopravdy to tak bylo," přiblížil hráč s jedním startem za reprezentační A-tým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články