Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Strömsgodset bývá nečitelný, varuje Dočkal. Přesto favorizuje Jablonec

Trondheim - Když má fotbalový záložník Bořek Dočkal odhadnout šance jabloneckých fotbalistů v duelu 3. předkola Evropské ligy proti Strömsgodsetu, mírně favorizuje severočeský tým. Dočkal, který už dva roky hájí barvy Rosenborgu Trondheim, má z norské ligy Strömsgodset dokonale přečtený a sám je prý hodně zvědavý na konfrontaci předního českého a skandinávského týmu.

"Osobně maličko věřím spíš Jablonci. Myslím, že by se mohla projevit jeho trochu větší taktická vyspělost a lepší obranná činnost. České týmy jsou v těchto aspektech vždy na dobré úrovni a i teď to třeba rozhodne. A když si srovnám jednotlivé posty, tak na většině by měl mít převahu také Jablonec," řekl Dočkal. Čtyřiadvacetiletý záložník ale upozorňuje i na to, že Jablonec se musí nachystat na těžkou práci. Strömsgodset podle Dočkala není jen týmem houževnatých a úporně bránících Seveřanů, kterým by chyběla kvalita a nadstavba v ofenzivní fázi.

"Není to žádné bum-prásk, jak si možná u nás lidé myslí. Strömsgodset má dobrého trenéra, který hodně dbá na to, aby hráli kombinačně a po zemi. Útok mají hodně variabilní, navíc můžou vybírat z několika hráčů, takže pro soupeře bývají nečitelní," líčil Dočkal, jehož Rosenborg nyní v čele norské ligy hájí dvoubodový náskok před čtvrtečním soupeřem Jablonce. Pokud chce Jablonec myslet na úspěch proti úřadujícím norským vicemistrům, musí prý pokrýt především talentovaného záložníka Stefana Johansena.


Ofenzivní hráč je mozkem Strömsgodsetu a rozjíždí drtivou většinu akcí svého týmu. Na nedávném mistrovství Evropy jednadvacítek v norském týmu zazářil a vzbudil velkou pozornost. "Jezdí se na něj dívat velké kluby. Johansen je moc šikovný, chodí si pro míče třeba až mezi stopery a stará se o rozehrávku. My jsme ho ale nedávno ve vzájemném zápase dokázali pokrýt, Strömsgodset si musel pomáhat dlouhými nákopy, které jsme už posbírali," připomněl Dočkal nedávnou ligovou výhru Rosenborgu v poměru 1:0.

Dočkal za klíčového hráče označuje i pravého beka s ofenzivními sklony Larse Vilsvika a nebezpečný pro soupeře je podle něj také zkušený maďarský útočník Peter Kovács. "Vilsvik je podobný typ jako třeba Theo Gebre Selassie, z pravé strany dokáže často hrozit. A Kovács je nebezpečný, když Strömsgodset hraje na dlouhé míče. Kovács je umí podržet a rozehrát, je silný a hrozně těžko se odstavuje v soubojích," uvedl Dočkal.

Jablonci radí, aby si ve čtvrtek v domácím utkání udělal co možná nejlepší výchozí pozici do odvety. Stadion Marienlyst v Drammenu, kde Strömsgodset sídlí, je prý pro soupeře velmi nepříjemnou destinací. I kvůli umělé trávě. "Čeští kluci na umělce půl roku nebyli, to je vždycky nepříjemné. Navíc Strömsgodset je v posledních třech sezonách nejlepším norským týmem na domácím hřišti. Body tady ztrácí jen minimálně," řekl Dočkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články