Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Disciplína a bojovnost. Kouč Vrba chválil svůj tým za hru v oslabení

Sarajevo – Plzeňský kapitán Pavel Horváth chválil stejně jako trenér Pavel Vrba mužstvo za to, že dokázalo v odvetě 2. předkola proti Željezničaru Sarajevo vzdorovat sedmdesát minut v oslabení po brzkém vyloučení Václava Procházky. Horváth považoval postup za zasloužený. Trenér připustil, že vítězství na horké bosenské půdě doprovodila i trocha štěstí.

Željezničar Sarajevo - Viktoria Plzeň
zdroj: ČTK/PR

"Jsem spokojený s tím, jak to probíhalo. První zápas jsme si zavařili. Věděli jsme, čím jsme si ho pokazili. Dneska to byl perfektní výkon v defenzivě. Musím poděkovat celému týmu za nasazení a srdce, které tam bylo vidět," řekl kapitán Horváth.

Svůj tým chválil za to, jak se dokázal vypořádat s dlouhým oslabením. "Ta červená karta mohla být klíčový moment zápasu, ale naštěstí jsme se s tím popasovali velmi dobře," uvedl Horváth. "V té atmosféře a s tak silným soupeřem to byl velký problém. Naštěstí jsme dali v oslabení ještě jeden gól a myslím, že to rozhodlo," mínil trenér Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sarajevo - Plzeň s ohlasy

"Těch 70 minut v deseti jsme odehráli perfektně. Zaskakovali jsme jeden za druhého, dokázali jsme v určitých fázích kontrolovat balon. Nebylo to nic jednoduchého, stálo to hodně sil. Myslím, že zaslouženě postupujeme," konstatoval kapitán.

Trenér Vrba vysekl soupeři poklonu:

"Musím uznat, že Željezničar byl dnes těžkým soupeřem. Hrál aktivněji než v Plzni a důrazněji. Řekl bych, že dnes v tomhle zápase vyhrál šťastnější."

Za výkon v dlouhém oslabení svůj tým chválil i trenér Vrba. "Vycházelo to z toho, že jsme tentokrát hráli ve velké hloubce, v níž normálně nehráváme. Měli jsme samozřejmě i ve spoustě situací štěstí, že jsme měli v prostoru před bránou dostatek hráčů. Ale musím hráče pochválit za disciplínu a bojovnost. Uhráli výsledek na velice horké půdě," podotkl Vrba.

Pohled na závěr zápasu byl z pole a z lavičky odlišný. Horváth ani na chvíli neměl strach, že by Plzeň mohla o postup přijít. "Dohrávali jsme to takticky velmi dobře. Posledních patnáct dvacet minut byla od nich už beznaděj. Byli jsme lepší a nakonec jsme měli ještě nějaké šance my," řekl Horváth.

Bosenská média o zápasu

Portál klix.ba: "Modří (Željezničar) ukázali velkou bojovnost, chuť i vůli a nelze jim nic vyčítat."

Deník Oslobodjenje: "Štěstí se k Modrým otočilo zády… míč ale jednoduše nechtěl do sítě."

To trenéru Vrbovi nejvíce zatrnulo asi pět minut před koncem, kdy si Sarajevo vytvořilo ve vápně velký závar, ale branku netrefilo. "Naši hráči se tam vrhali do střel, to jsme měli doopravdy velké štěstí. Kdyby domácí vyrovnali, byl by ten závěr hektičtější," uvedl Vrba.

Po postupu čeká na Plzeň estonský mistr Kalju, Vrba zatím o soupeři nic moc neví. "Hlavně dnes se všichni přesvědčili, že v kvalifikaci Ligy mistrů to není jednoduché. I když některé týmy třeba nemají tak zvučná jména, kvalitu mají velkou," řekl. "Samozřejmě si o Kalju zjistíme informace. Bez nich nechci nic moc říkat," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články