Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Jablonečtí si oddychli, postupové šance vidí jako vyrovnané

Jablonec - Když se trenér jabloneckých fotbalistů Roman Skuhravý dozvěděl okruh možných soupeřů pro 3. předkolo Evropské ligy, cítil nervozitu. Nakonec byl celkem rád, že los přisoudil jeho svěřencům papírově přijatelnější celky. Baumit na začátku srpna narazí na vítěze duelu mezi norským Strömsgodsetem a maďarským Debrecínem a Skuhravý očekává vyrovnané zápasy.

Fotbalisté Jablonce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Jablonec mohl vyfasovat VfB Stuttgart nebo třeba St. Etienne. "Když jsme se po tréninku dozvěděli skupinu potenciálních soupeřů, moc dobře nám nebylo. Z těch možných soupeřů jsou to přijatelnější týmy, ale neříkám, že lehké," řekl Skuhravý.

Ať už postoupí z předkola norský, nebo maďarský celek, považuje Skuhravý postupové šance za vyrovnané. První duel v Norsku skončil 2:2. "Myslím, že oba dva týmy jsou na naší úrovni. Jsou to soupeři, s nimiž se můžeme pasovat. Rozhodne aktuální forma, favority podle mě nejsme," doplnil.

Nory, nebo Maďary? Spíše Debrecín

Vzhledem k tomu, že norská liga je v plném proudu, by si raději přál Debrecín. "Strömsgodset je druhý v norské lize, takže má kvalitu. Podstatné je i to, že v Norsku je rozehraná soutěž. Takže soupeř by byl rozehranější, zatímco Debrecín by byl na stejné úrovni jako my," srovnával Skuhravý. "Z tohohle pohledu bych si trošku víc přál Debrecín, navíc je tam podobné podnebí jako u nás. Na druhou stranu Maďaři pro nás byli vždy nepříjemní," upozornil.

Vizitky možných soupeřů Jablonce

Strömsgodset IF

Rok založení: 1907

Největší úspěchy: vítěz norské ligy (1970), druhé místo (2012); pětinásobný vítěz Norského poháru (naposledy v roce 2010)

Současné opory: Péter Kovács, Lars Christopher Vilsvik

Debrecín VSC

Rok založení: 1902

Největší úspěchy: šestinásobný vítěz domácí ligy (2005, 2006, 2007, 2009, 2010 a 2012); šestinásovný vítěz Maďarského poháru (naposledy letos); účast v základní skupině Ligy mistrů (2009/10), kde klub prohrál všech šest zápasů se skórem 5:19

Současné opory: Péter Czvitkovics, Mamadou Wague, Adamo Coulibaly

Detailní informace o obou možných soupeřích bude teprve zjišťovat. Severočeši vyšlou pozorovatele na odvetu 2. předkola do Maďarska, rádi by také viděli ligové zápasy. Maďarská liga začíná za týden, ve stejnou dobu se hraje i další kolo norské ligy. "Zatím vařím z vody, nemáme detailnější informace. Chceme soupeře každopádně vidět v akci," dodal Skuhravý.

Podobně jako Skuhravý vidí los i záložník Jan Kopic. Je spokojený, i když si původně přál anglickou Swansea s Bonym Wilfriedem. "Řekl bych, že los je to pro nás příznivý. Zatím teda ani jednoho soupeře příliš neznám, ale přesto cítíme velkou šanci postoupit do dalšího kola," řekl Kopic. Los bere i krajní obránce či záložník Tomáš Jablonský. "Na to, jaké jsme mohli dostat soupeře, je to slušný los. Uvidíme, kdo proti nám půjde, maďarský Debrecín je pro nás přeci jen trochu víc na očích než norský Strömsgodset," přemítal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články