Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plzeň si na závěr přípravy pohrála s Kluží

Westendorf (Rakousko) - Fotbalisté Plzně si v závěrečném přípravném utkání před startem nové sezony příjemně zastříleli, rumunskou Kluž porazili 4:1 po gólech Petržely, Daridy, Koláře a Bakoše. Bývalého účastníka Ligy mistrů přehráli čeští šampioni zejména v první půli, a pozitivně se tak naladili na páteční Superpohár s Jabloncem i 2. předkolo Ligy mistrů se Sarajevem.

Plzeň na soustředění v Rakousku nejprve prohrála 0:1 s Fürthem a následně remizovala 2:2 s Krasnodarem. Výsledek s Kluží hráčům i trenérovi mohl zvednout náladu. "Jsem rád, že jsme herně navázali na utkání s Krasnodarem a teď k tomu přidali i dobrý výsledek. Bylo to naše nejvydařenější utkání v přípravě," řekl trenér Pavel Vrba. "Mužstvu věřím a doufám, že takový výkon přeneseme i do soutěžních zápasů," dodal.

Do vedení Plzeň už ve 2. minutě poslal Petržela, který tentokrát nastoupil na levé straně zálohy a hodně se prosazoval. Trefil se po individuální akci, když si na hranici pokutového území přehodil míč z levé nohy na pravou a přesnou křížnou střelou se trefil přesně k tyči.

Horváthova neproměněná penalta Plzeň mrzet nemusela

Zvýšit mohl Horváth z penalty za faul na Tecla, ale brankář mu střelu vyrazil na tyč. Další gól tak vstřelil až Darida po akci Tecla s Rajtoralem a těsně před poločasem přidal třetí zásah hlavou Kolář po centru Procházky.

Ve druhé půli hrála Kluž aktivněji a snížila, ale více jí Plzeň nedovolila, přestože postupně prostřídala téměř celou sestavu. V poslední čtvrthodině se hra vyrovnala a konečnou podobu výsledku dal Bakoš po přihrávce Wágnera.

Právě Bakoš si však v závěru zřejmě obnovil zranění kotníku a jeho účast v úvodu sezony je nejistá. "Uvidíme, jak na tom bude. Kvůli kotníku jsme ho museli v závěru zápasu stáhnout. Jinak jsou všichni hráči zdravotně v pořádku, až na Michala Ďuriše," dodal Vrba.

Plzeň zakončila přípravu s bilancí čtyř výher, jedné remízy a jedné porážky s celkovým skóre 24:7. Nejlepším střelcem byl s pěti góly Jakub Hora.

Viktoria Plzeň - Kluž 4:1 (3:0)

Branky Plzně: 3. Petržela, 28. Darida, 45. Kolář, 82. Bakoš.

Sestava Plzně: Kozáčik - Řezník, Procházka, Čišovský (64. Hejda), Limberský (79. Končal) - Darida (64. Hořava), Horváth (73. Hanousek) - Rajtoral (64. Kovařík), Kolář (64. Hora), Petržela (64. Wágner) - Tecl (64. Bakoš, 87. Krmenčík). Trenér: Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články