Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sparta posiluje, z bratislavského Slovanu získala Pauscheka

Praha - Fotbalová Sparta získala ze Slovanu Bratislava obránce Lukáše Pauscheka. Dvacetiletý slovenský reprezentant se tak stal první letní posilou českých vicemistrů, měl podepsat čtyřletý kontrakt. Kluby po vzájemné dohodě neprozradily přestupovou částku.

Lukáš Pauschek (vlevo)
zdroj: isifa/EPA

"Neodchází se mi lehce. Ve Slovanu jsem hrál odmalička, prožil tu mnoho krásných momentů a klub mi přirostl k srdci. Ale z hlediska další kariéry mi, myslím, tento krok pomůže," uvedl Pauschek na webu Slovanu. Pauschek byl pro trenéra Sparty Vítězslava Lavičku jednou z letních přestupových priorit. Nyní se mu přání získat talentovaného pravého beka, který si už připsal i čtyři starty v seniorské reprezentaci, vyplnilo.

"Lukáš je perspektivní hráč, o kterého jsme měli dlouhodobý zájem. Jsme rádi, že jednání dospěla do úspěšného konce," uvedl člen představenstva Sparty Jakub Otava. Odchovanec Slovanu v pondělí večer v Praze absolvoval fyzické testy a zdravotní prohlídku, dnes podepsal kontrakt.

Pauschekův příchod zároveň znamená, že by Spartu mohli opustit zkušení zadáci Vlastimil Vidlička nebo Tomáš Zápotočný. O Vidličku už dříve projevila zájem Olomouc. Sparta se na přestupovém trhu ale bude snažit i dál. Téměř hotovou věcí je návrat záložníka Kamila Vacka z italského klubu Chievo Verona.

Vacek by měl na Letné strávit rok na hostování. Letenští dál pracují na příchodu levého beka Costy Nhamoinesua z polského celku Zaglebie Lubin. Ve Spartě naopak skončil zkušený stoper Jiří Jarošík, který po vypršení smlouvy hledá nové angažmá. Sparta se snaží o to, aby všechny nové posily byly k dispozici v pátek, kdy mužstvo odjede na soustředění do Rakouska. Pauschek se zapojí do tréninku s novými spoluhráči ve středu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články