Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Torres po čtyřech brankách Tahiti: Nemusím nikomu nic dokazovat

Rio de Janeiro - Pro Fernanda Torrese neznamenaly čtyři branky do sítě Tahiti satisfakci za nepovedenou sezonu v národním týmu. Devětadvacetiletý útočník, který přispěl na Poháru FIFA k rekordnímu výsledku 10:0, prý už v reprezentaci dokázal dost a nemusí nikomu nic dokazovat.

Fernando Torres
zdroj: Getty Images autor: Laurence Griffiths

Torres se ve čtvrtek dočkal prvního soutěžního startu za Španělsko od loňského října a trefil se poprvé od vítězného finále mistrovství Evropy 2012 proti Itálii. Čtyři branky v jednom zápase dal poprvé v životě, navíc ještě neproměnil penaltu. Střelecké vystoupení však jako odpověď kritikům nebo trenérovi Vicentemu del Bosquemu nebral.

"Už jsem ve své kariéře za Španělsko dokázal dost věcí. Odehrál jsem přes sto zápasů, v národním týmu působím deset let, takže nemusím nikomu nic dokazovat. Nejsem dítě," řekl Torres, jenž tak odmítl svou dlouholetou přezdívku El Niňo (dítě).

Odchovanec Atlétika Madrid sice byl v minulé sezoně nejlepším střelcem Chelsea, ale jeho 23 soutěžních branek v 64 zápasech zůstalo za očekáváním. Jako by ho stále tížilo závratných 50 milionů liber, které za něj "Blues" v lednu 2011 zaplatili Liverpoolu. Od nové sezony navíc Torres bude muset o svých kvalitách přesvědčit staronového kouče Chelsea Josého Mourinha.

Přestože je Tahiti jasným outsiderem brazilského turnaje, Torres si gólové hody a vysoké vítězství užil. "Nezáleží na tom, proti komu jsme hráli, já jsem prostě šťastný. Obecně je těžké skórovat a dát komukoli na světě deset branek není vůbec jednoduché," uvedl mistr světa a dvojnásobný evropský šampion, jenž se v Riu de Janeiru trefil v 5., 33., 58. a 78. minutě.

"Dali jsme brzký gól a poté mohli všichni vidět, že jsme hráli se zaujetím a intenzitou po celý zápas," doplnil zkušený útočník. Sám představoval jednu z deseti změn ve španělské sestavě oproti úvodnímu utkání turnaje s Uruguayí (2:1).

Torrese potěšilo, že favorit vůči oceánskému šampionovi, který je až 138. v žebříčku FIFA a ve svém středu má jediného profesionálního hráče, projevil dostatek úcty. "Někdy je to při takhle vysokém výsledku složité. Můžete si dovolit relaxovat, hrát si s míčem a začít dělat hlouposti jako patičky a podobné věci. Myslím však, že Španělsko ukazovalo respekt od první do poslední minuty a tak by to mělo být," řekl Torres.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články