Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

V čele komise rozhodčích zůstává Damková, Baček povede disciplinárku

Praha - Nově zvolený výkonný výbor Fotbalové asociace jmenoval předsedu disciplinární komise a komise rozhodčích. Sudí dál povede bývalá ligová rozhodčí Dagmar Damková, šéfem disciplinárky bude nově Richard Baček, právník společnosti Siemens. Výkonný výbor rovněž odvolal trenéry reprezentačních výběrů do 16 až 19 let Aleše Čvančaru a Josefa Csaplára.

Miroslav Pelta
zdroj: ČT sport

Ve funkci předsedkyně Damková nově nebude pobírat mzdu v řádech desítek tisíc korun. Při volbách na valné hromadě před necelými dvěma týdny se totiž dostala do nového výkonného výboru jako předsedkyně řídicí komise za Čechy a stanovy asociace neumožňují, aby placený funkcionář zároveň zasedal ve výboru.

Se jmenováním Damkové souhlasili podle předsedy asociace Miroslava Pelty všichni členové výkonného výboru. "O jiném předsedovi nebo předsedkyni jsem neuvažoval. Damková má navíc jednu velkou výhodu, je členkou komise rozhodčích UEFA, což je pro český fotbal důležitý post. Já i celý výkonný výbor jsme byli s její prací spokojeni," uvedl Pelta.

Baček ve funkci šéfa disciplinárky nahradí Romana Brnčala, jenž vedl komisi poté, co rezignoval Jiří Golda. "Nechtěl jsem, aby jméno nového šéfa disciplinárky bylo kontroverzní, mělo nějakou minulost s někým. Aby se neříkalo, že je něčí," uvedl Pelta. "Dal jsem na doporučení jednoho člověka v Českém olympijském výboru. Doktor Baček má fotbal rád, chce se mu věnovat a je advokát. Předseda disciplinárky pracuje každý týden, takže je potřeba si na tu práci udělat velký časový prostor," dodal.

Damková a Baček dostali od výkonného výboru za úkol, aby do příštího zasedání 10. července navrhli složení svých komisí. Dalším odborným komisím dnes nově zvolený výbor zrušil mandát. Výjimkou jsou licenční komise, která dokončí licenční řízení na příští sezonu, a komise pro stadiony a hrací plochy. Ta se věnuje povodňovým škodám.

Je nám líto, video expirovalo.
VV potvrdil Damkovou v čele komise rozhodčích

Asociaci se dosud sešla nahlášená škoda ve výši 67 milionů korun od 85 postižených klubů. Finance shání z různých zdrojů. Vedle vlastních stále jedná o pomoci s příslušnými orgány UEFA, ve spolupráci s Českou unií sportu a Českým olympijským výborem se uchází i o státní prostředky. Dvěma miliony z nadačního fondu přispěli reprezentační hráči.

Důvodem k trenérským změnám v juniorských výběrech jsou především neuspokojivé výsledky v kvalifikačních utkáních. Nové složení realizačních týmů navrhne technický ředitel asociace Dušan Fitzel po konzultaci s Peltou. Výbor také odvolal bývalého místopředsedu FAČR Jindřicha Rajchla z představenstva marketingové společnosti asociace STES.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články