Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Brazilci mají v repríze olympijského finále Mexiku co vracet

Fortaleza (Brazílie) - Fotbalisté Brazílie touží na Poháru FIFA v domácím prostředí vrátit Mexiku porážku z loňského finále olympijského turnaje v Londýně. "Kanárky" může případná středeční výhra posunout do další fáze turnaje, pro hosty by další porážka v kombinaci s italským bodovým ziskem proti Japonsku znamenala vyřazení. Utkání Brazílie-Mexiko se hraje od 21:00 SELČ, hlavním rozhodčím je Angličan Howard Webb. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web.

Brazílie v úvodním zápase skupiny A vyhrála nad Japonskem jasně 3:0 a nakročila k třetímu celkovému triumfu na Poháru FIFA za sebou. Mexiko naopak podlehlo 1:2 Itálii, a pokud chce pomýšlet na postup, musí na stadionu Castelao ve městě Fortaleza uspět.

Loňský souboj o olympijské zlato pamatuje 14 hráčů ze současných výběrů. Z týmu trenéra Luize Felipeho Scolariho jsou to obránci Thiago Silva s Marcelem, záložník Oscar a ofenzivní trio Neymar, Lucas, Hulk. Na straně Mexika byli při londýnské výhře 2:1 brankář José Corona, obránci Hiram Mier, Diego Reyes, Javier Aquino, záložníci Carlos Salcido s Héctorem Herrerou a útočníci Giovani dos Santos s Raúlem Jiménezem.

"Mexiko se vždy těžko poráží. Před několika měsíci jsem byl kvůli nim hodně smutný. Tento zápas však neberu jako odvetu, ale jako důležitý zápas pro svou kariéru a tým," řekl brazilský obránce Thiago Silva. "Jsem si jistý, že to bude ještě těžší utkání než v olympijském finále, protože mají ve svém kádru více zkušených hráčů," doplnil stoper Paris St. Germain.

Mexičané si myslí, že se za svůj dosavadní výkon na konfederačním poháru nemusejí stydět. Věří, že pokud zůstanou v klidu, tak duel s hvězdným soupeřem zvládnou. "Hrajeme dobře. Když pracujete tvrdě, tak jste za to odměněni, a přesně to máme v hlavách. Nic nevzdáváme a důkladně se připravíme na zápas s Brazílií, který bude stejně těžký, nebo dokonce dvakrát těžší (než zápas s Itálií)," předpokládal obránce Francisco Rodríguez.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články