Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia začala přípravu bez Skácela, Sigma testuje Američana

Praha - Fotbalisté pražské Slavie začali tradičními zátěžovými testy přípravu na novou ligovou sezonu. V ní už nebude oblékat červenobílý dres ofenzivní záložník Rudolf Skácel, s nímž klub neprodloužil smlouvu. "Rudolfu Skácelovi 30. června ve Slavii končí smlouva a klub mu její prodloužení nenabídl," uvedl sportovní ředitel Slavie Miroslav Držmíšek. Přípravu zahájila i Sigma Olomouc, kde testují srbského a amerického hráče.

Rudolf Skácel
zdroj: Isifa

Třiatřicetiletý Skácel přišel do Slavie na začátku jarní sezony, pod bývalým koučem Petrem Radou ani jeho nástupcem Michalem Petroušem se ale do základní sestavy neprosadil. Na jaře odehrál jen pět zápasů, z toho pouze dvakrát v zahajovací jedenáctce. Ve Slavii už předtím Skácel dvakrát působil.

V tomto týdnu by se mělo rozhodnout o tom, zda ve Slavii bude pokračovat obránce David Hubáček. Mohl by se vrátit do Zlína. "Před odjezdem do Rakouska bude jasno," uvedl Držmíšek. Záložník Jan Vošahlík se po skončení hostování ve Slavii vrátil do mateřského Jablonce, kvůli zlomenině zánártní kůstky chyběl stoper Martin Dobrotka.

Slavia také oficiálně potvrdila složení kompletního realizačního týmu. Trenéru Petroušovi budou dělat asistenty Ivo Knoflíček a nově Juraj Šimurka, bývalý slovenský brankář. Kondičním trenérem bude Pavel Čvančara. "Aby Slavia splňovala předpisy FAČR, jeden z asistentů musí být držitelem UEFA profilicence, což splňuje právě Šimurka," uvedl Držmíšek.

"Prvním asistentem bude Ivoš Knoflíček. S Pavlem Čvančarou jsem pracoval v juniorce, znám ho velmi dobře. Věřím, že dobrá spolupráce bude fungovat i v áčku," přál si Petrouš. Pražané na začátku přípravy tradičně mají na programu testy fyzické kondice, k prvnímu tréninku s koučem Petroušem se sejdou ve středu.

Pražané na začátku přípravy mají tradičně na programu testy fyzické kondice. Dnes se sešla první část týmu, další hráče čekají testy ve středu. V neděli tým odjede na herní soustředění do Rakouska.

V Olomouci testují tři nové tváře

S Hanáky bude trénovat také trojice nových hráčů, kteří budou v klubu na zkoušce. Jde o srbského obránce Mihajla Jovanoviče, útočníka Tomáše Wágnera, který patří Plzni, a Američana Bena Sweata. Jovanovič se k týmu už připojil, Wágner se přidá v úterý. Sweat začne trénovat se Sigmou až ve středu.

Do přípravy Olomouce se zapojili také záložník Radim Nepožitek a útočník Adam Ševčík, kteří hostovali ve Znojmě. Z béčka si trenér Martin Kotůlek vytáhl záložníka Tomáše Zahradníčka.

Hráči jsou v prvních dvou dnech přípravy rozděleni do dvou skupin. Jedna se věnuje kondičním testům, druhá trénuje na hřišti. Už v pátek čekají Olomouc první dva přípravné zápasy s Žilinou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sigma Olomouc ztratila Hořavu, ale možná se vrátí Rozehnal

Trenér Minář a Boleslav budou spoléhat na Štajnera

Záložník Vojtěch Štěpán je novou postavou v týmu mladoboleslavských, kteří zahájili i s dalšími dvěma posilami Jiřím Štajnerem a Antonínem Rosou. Štěpán do města automobilů přichází na roční hostování z Hradce Králové.

Štěpána by na stejné trase mohl doprovodit také útočník Dušan Uškovič. Ten v minulé sezoně v české lize debutoval právě v Hradci Králové, kde se blýskl šesti góly. Teď bude bojovat o angažmá v ambicióznější Mladé Boleslavi. "Uškovič přichází na čtrnáctidenní testy, během kterých se rozhodne, zda v Boleslavi setrvá," uvedl mluvčí klubu Jiří Koros.

Kouč Ladislav Minář na dnešním tréninku přivítal 28 hráčů, mezi nimiž nechyběli ani ofenzivní univerzál Štajner a obránce Rosa. Především od Štajnera jako od jedné z největších ligových osobností si Boleslav hodně slibuje. S mírným zpožděním vstoupí ve středu do přípravy kapitán Petr Johana. Do mladoboleslavského týmu se z hostování v druholigovém Varnsdorfu vrací obránce Tomáš Fabián. Pryč jsou naopak obránce Radek Šírl, kterého si stáhla Plzeň, a útočník Václav Ondřejka. Ten se zase vrátil do týmu Slovácka.

Mužstvo nyní setrvá v domácích podmínkách, v pátek sehraje úvodní přípravný zápas proti polskému prvoligovému celku Zaglebie Lubin.

Příbram přivítala Řezníčka a Švancaru

Příbrami zahájila i s útočníkem Jakubem Řezníčkem, o jehož příchodu středočeský klub jedná s Mladou Boleslaví. Na úvodním tréninku nechyběl ani další ofenzivní hráč Petr Švancara. Pětatřicetiletý veterán v minulém týdnu přišel na roční hostování z Brna.

O deset let mladší Řezníček naposledy hostoval v Českých Budějovicích. Jihočeský celek ho však ještě před koncem sezony vyřadil z prvního mužstva kvůli opakovaným disciplinárním přestupkům a zdravotním problémům. Přípravu s Příbramí zahájila zhruba třicítka hráčů. Z hostování se vrátili Matěj Štochl (Bohemians Praha 1905), Oldřich Kostorek (Zábřeh), Pavel Pilík (Bohemians Praha) a Jan Kvída (Králův Dvůr).

"Doplnili je hráči z širšího kádru či juniorky, kteří se opět poperou o místo v A-mužstvu. To jsou Martin Kraus, Alexandar Andrejevič, dorostenec (Patrik) Brandner s (Antonínem) Barákem nebo mladý brankář dorostu (Cyril) Kukla," řekl generální ředitel klubu Petr Větrovský.

Do přípravy už se naopak nezapojili záložníci Zdeněk Koukal se Slovákem Róbertem Valentou. Už dříve v Příbrami skončili také obránce Radek Dejmek, další záložníci David Kalivoda s Petrem Trappem a forvard David Střihavka. Příbram má naplánované soustředění v Rakousku, kde odehraje zřejmě dva zápasy, ale o soupeřích stále jedná.

Slovácko povede nově i Kordula

Útočník Václav Ondřejka doplnil tým fotbalistů Slovácka, kam se vrátil po roce stráveném na hostování v Mladé Boleslavi. Ondřejka by si podle svých slov v mužstvu z Uherského Hradiště znovu rád vydobyl pozici klíčového hráče, které se těšil před loňským odchodem.

"Mluvil jsem s trenérem o herním stylu, kterým chce Slovácko hrát, a myslím, že by mi to mohlo sedět. Zapracoval jsem na fyzičce a za ten rok jsem navíc díky změně jídelníčku shodil pět kilo, takže věřím, že budu Slovácku platný," citovaly Ondřejku internetové stránky klubu.

Svatopluk Habanec
zdroj: ČT Brno

S týmem Slovácka začal trénovat také záložník Matěj Biolek, o jehož příchodu z HFK Olomouc se jedná. Biolek prý Slovácku dal přednost před Ostravou, která o jeho služby také stála.

Mužstvo naopak opustili útočník Jiří Skalák, kterého si z hostování stáhla Sparta, a Martin Hála (Olomouc). Do přípravy se nezapojil ani defenzivní univerzál Veliče Šumulikoski, který údajně zvažuje, jak s kariérou naloží dál. Novinkou v realizačním týmu je jmenování dlouholeté opory Michala Korduly druhým asistentem trenéra Svatopluka Habance.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články