Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Italové v přípravě na Pohár FIFA nečekaně remizovali s Haiti

Rio de Janeiro - Italové ztratili dvougólové vedení a gólem z penalty v nastavení remizovali s Haiti 2:2. Vicemistři Evropy v úterý v Riu de Janeiru, kde se chystají na Pohár FIFA, vedli ještě deset minut před koncem o dvě branky, outsider ale přesto dokázal vyrovnat.

Radost fotbalistů Haiti
zdroj: isifa/sipa autor: Celso Pupo

"Remíza s Haiti je prostě ostuda, o tom se nemusíme vůbec bavit," řekl italský trenér Cesare Prandelli. "Chtěli jsme vyzkoušet nějaké nové věci a udělali jsme změny v sestavě, takže proto jsme hráli trochu rozháraně. Ale pořád to byla příprava a charitativní zápas," připomněl kouč, že výtěžek ze vstupného půjde na pomoc obětem ničivého zemětřesení, které zasáhlo Haiti před třemi lety.

První branku zápasu už po 14 vteřinách vstřelil Emanuele Giaccherini, a postaral se tak o nejrychlejší gól v historii italské reprezentace. Když v 72. minutě přidal druhou trefu Claudio Marchisio, zdálo se, že je rozhodnuto.

Haiti ale pět minut před koncem snížilo po zásahu obránce Olrishe Saurela z penalty a v nastavení vyrovnal Jean-Philippe Peguero. Tým trenéra Israela Blakea Cantera proti favorizovanému soupeři ukončil sérii šesti proher za sebou.

Itálie do Poháru FIFA v Brazílii vstoupí v neděli zápasem proti Mexiku. Ve skupině poté vicemistři Evropy narazí ještě na Japonsko a domácí reprezentaci. "Doufám, že budeme hrát lépe," prohlásil Prandelli.

Itálie - Haiti 2:2 (1:0)

Branky: 1. Giaccherini, 72. Marchisio - 85. Saure z pen., 90.+2 Peguero. Sestava Itálie: Sirigu (46. Marchetti) - Maggio, Bonucci, Astori, De Sciglio - Giaccherini (54. De Rossi), Aquilani (71. Marchisio), Diamanti (54. Montolivo) - Cerci (60. El Shaarawy), Gilardino (54. Balotelli), Candreva. Trenér: Prandelli.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy