Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kandidát na postup do první ligy HFK Olomouc bude hrát jen MSFL

Olomouc - Třetí tým uplynulého ročníku druhé fotbalové ligy 1. HFK Olomouc bude v příští sezoně hrát jen MSFL. Přitom se spekulovalo o tom, že by se mohl posunout do nejvyšší soutěže místo Znojma, které nemá vyhovující stadion a nezískalo zatím prvoligovou licenci. Klub přišel o velkého sponzora a nového zatím nesehnal, momentálně mu v rozpočtu chybí zhruba čtyři miliony korun. Uvolněné místo ve druhé lize by měl zaujmout druhý tým MSFL Frýdek-Místek.

Předseda představenstva 1. HFK Olomouc Vladimír Dostál
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Nepodařilo se nám naplnit rozpočet 13 milionů korun. K dispozici máme zhruba 8,5 milionu korun, takže musíme jít do nižší soutěže, která je finančně méně náročná. Je to bolestivé rozhodnutí, protože máme areál na druhou ligu, do které jsme se po tříletém boji dostali," uvedl předseda představenstva Vladimír Dostál.

Klub už rozpustil mužstvo a s hráči bude postupně jednat. "Chceme, aby tady zůstalo sedm až osm hráčů, byť za jiných podmínek. Trenér Oldřich Machala končí a nastupuje Jiří Derco, se kterým budeme skládat nové mužstvo," řekl Dostál.

Stadion 1. HFK Olomouc
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

HFK po sestupu podle Dostála získá čas na to, aby konsolidoval své finance a mohl poté začít uvažovat o návratu do druhé ligy. "Klub nemá žádné dluhy. Pouze A mužstvo mělo výplaty zpožděné o jeden měsíc, což není dramatické, protože jsou kluby, které mají větší problémy." Hráčům klub na prémiích dluží zhruba 200 tisíc korun.

Olomoučtí radní v úterý projednají žádost 1. HFK o příspěvek 2,25 milionu korun na druhou polovinu letošního roku. "Pokud žádost schválí, tak bude rozpočet naplněn a měl by zajistit budoucnost klubu," podotkl Dostál.

Je optimistou a míní, že rada i zastupitelstvo dotaci schválí. "Doufám, že jsem radním, náměstkům primátora i zastupitelům přednesl pádné argumenty. Shodli jsme se, že je to pro ně přijatelné. Uvědomují si, že přihlášení do nižší soutěže je pro nás velký ústupek," řekl Dostál.

Frýdek-Místek zatím není rozhodnutý, zda nabídku na postup do vyšší soutěže využije. "Je to pro nás všechno moc čerstvé, bude to třeba pečlivě zvážit. Už jsme sice dříve odevzdávali podklady k licenčnímu řízení pro případný start ve druhé lize, ale s výsledky jsme ještě nebyli obeznámeni," řekl ředitel klubu Radomír Myška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články