Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Zbrojovka oslavila 100 let vítězstvím nad Slovanem, Švancara se rozloučil

Brno - Fotbalisté Zbrojovky Brno porazili v přátelském utkání, kterým vyvrcholily oslavy stého výročí založení klubu, Slovan Bratislava 3:1. Slovenský mistr sice vyhrál první poločas, když vedoucí branku vstřelil z penalty argentinský obránce Ezequiel Gorisito, Zbrojovka však po změně stran otočila výsledek brankami Michala Škody, Pavla Mezlíka a Daniela Přerovského.

Petr Švancara předává kapitánskou pásku Pavlu Zavadilovi a definitivně končí ve Zbrojovce
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Program oslav začal v sobotu slavnostním večerem v Městském divadle, kde bylo oceněno padesát osobností brněnského klubu ze tří historických období. V prvním od vzniku do 70. let byli mezi oceněnými například i mlynář Cyril Lacina, který v lednu 1913 brněnský klub založil, nebo bývalý hokejový a fotbalový reprezentant Vlastimil Bubník.

Je nám líto, video expirovalo.
Zbrojovka Brno oslavila 100 let

Ve druhém období nazvaném Éra mistrů republiky získal ocenění mistrovský tým Zbrojovky z roku 1978 v čele s trenérem Josefem Masopustem a útočníkem Karlem Kroupou. Ten zároveň vyhrál anketu Brněnského deníku Rovnost o nejlepšího Zbrojováka století.

V poslední éře od 80. let do současnosti byli mezi jmenovanými například trenér Petr Uličný a někdejší hvězda klubu Roman Kukleta. Součástí oslav byl i fotbalový turnaj fanklubů a autogramiáda. V předzápase se střetli bývalí fotbalisté Zbrojovky se současnými hokejisty Komety Brno, Zbrojovka vyhrála 5:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články