Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pilař míří na hostování, po zranění se bude rozehrávat ve Freiburgu

Berlín - Fotbalový záložník Václav Pilař má v Bundeslize namířeno z Wolfsburgu na roční hostování do Freiburgu. V pátém týmu minulé sezony se má český reprezentant rozehrát po dlouhém zranění. Podle deníku Wolfsburger Allgemeine jsou oba kluby na hostování domluveny a do konce týdne by měla být dojednána i smlouva čtyřiadvacetiletého křídla v novém působišti.

Kvůli operaci zkříženého vazu v koleni Pilař po letním přestupu do Wolfsburgu v uplynulé sezoně nenastoupil ani k jednomu soutěžnímu utkání. "Zdravotně je Václav v pořádku a může hrát," řekl sportovní manažer "Vlků" Klaus Allofs, který se rozhodl levého záložníka uvolnit na hostování kvůli přetlaku na jeho pozici ve Wolfsburgu.

Podle hráčova agenta Jiřího Stejskala ještě není o dalším Pilařově působišti rozhodnuto. "Freiburg je nejpravděpodobnější variantou, ale nic není uzavřeno a stále jednáme. Druhou možností je Vaškovo setrvání ve Wolfsburgu a třetí variantou hostování v nejmenovaném francouzském klubu," řekl Stejskal.

Pilař údajně odchod z klubu nejprve odmítal, před několika dny ale změnil názor. Kromě Freiburgu o něj podle Allofse projevily zájem také Frankfurt a Augsburg. "Freiburg ale s námi jednal už delší čas," uvedl sportovní manažer. V kádru Freiburgu se Pilař potká s českým obráncem Pavlem Krmašem, jenž v klubu hraje od roku 2007.

"Pro nás je rozhodující, že je to klub, kde (Pilař) bude moci hrát. Tým navíc bude hrát v evropských soutěžích, kde se Václav může ukázat," připomněl Allofs, že si Freiburg nečekaně vybojoval účast v Evropské lize. Po skončení Bundesligy však z týmu odešla řada hráčů. Podle Wolfsburger Allgemeine tak má bývalý plzeňský záložník na jihu Německa jistou základní sestavu - pokud bude zdravý. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články