Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V Plzni voda zaplavila tréninkové centrum, Dynamo je v pohotovosti

Praha – Velká voda ohrožuje i stadiony prvoligových klubů. Žádný z nich však zatím žádné škody nezaznamenal. Problémy má pouze Plzeň, které voda vnikla do tréninkového centra. Obavy měli i v Českých Budějovicích a Příbrami, kde se voda nebezpečně blížila, ale Vltava a Litavka mají mít kulminaci už za sebou.

Štruncovy sady
zdroj: ČT4

Situace v tréninkovém centru mistrovského celku není v současnosti ideální. "Na tréninkových hřištích i v kabinách je kolem čtyřiceti centimetrů vody," řekl mluvčí Viktorie Pavel Pillár. Nedávno rekonstruovaný hlavní stadion, výrazně zasažený záplavami v roce 2002, je podle něj v bezpečí.

Opakování scénáře z před jedenácti let se obávali i v Českých Budějovicích, stadion na Střeleckém ostrově je totiž jen kousek od Vltavy. Generální manažer Dynama Karel Poborský řekl, že největší obavy panovaly v neděli v podvečer, nyní už věří v uklidnění situace. "Ale zůstáváme v pohotovosti," řekl Poborský.

Také příbramský fotbalový klub, jehož stadion při zvýšeném průtoku pravidelně ohrožuje říčka Litavka, má za sebou hektické dny. Středočeši si teď gratulují k tomu, že klub během jara pod tribunou nechal vybudovat protipovodňovou zábranu, která odráží vodní nápor. "Bez ní by už byla voda na hřišti," uvedl ředitel klubu Petr Větrovský.

Fotbalová asociace ČR bude řešit formu pomoci. "Nejprve musíme mít ucelený přehled postižených klubů, což musejí souhrnně dodat okresní a potažmo krajské svazy. Výkonný výbor FAČR vzápětí začne řešit formu pomoci jednotlivým klubům. V našem rozpočtu bychom museli vyčlenit určité finanční rezervy," řekl mluvčí Jaroslav Kolář. Největší škody FAČR očekává v jihočeském, západočeském, východočeském, středočeském a severočeském kraji.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články