Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Fotbalová "devatenáctka" se utká v Portugalsku o postup na ME

Praha – Rozhodující tři zápasy o postup na mistrovství Evropy čekají v tomto týdnu na českou fotbalovou reprezentaci hráčů do 19 let. Svěřenci Josefa Csaplára se v Portugalsku utkají v elitní skupině s domácím výběrem, Dánskem a Bulharskem a na červencový závěrečný turnaj v Litvě se dostane pouze nejlepší z nich.

Česká reprezentace do devatenácti let
zdroj: ISIFA

Češi se z posledních pěti pokusů probojovali přes kvalifikaci na ME jen v roce 2011, kdy došli až do finále a brali stříbrné medaile. V roce 2008 měli účast jistou jako pořadatel. Nyní se chtějí pokusit o postup znovu, i když si jsou vědomi toho, že v silné konkurenci to budou mít těžké.

"Určitě nepatříme mezi favority skupiny, ale předešlé zápasy s Dánskem či Portugalskem nám dokázaly, že se rozhodně nemáme čeho bát a můžeme se s těmito týmy měřit," řekl trenér Csaplár. "Šanci na postup určitě máme, k tomu je však potřeba maximální výkon od všech hráčů, aktivní hra s vysokým napadáním. Nesmíme se bát rizika a budeme potřebovat, aby měli hráči svůj den a utkání se jim individuálně vyvedla," dodal.

Csaplár má k dispozici v podstatě nejsilnější možný tým včetně krajánků z Janova, brankáře Lukáše Zimy a obránce Stefana Simiče, či útočníka Hamburku Dominika Maška. "Zatím to vypadá, že jsou všichni hráči zdraví a měli by nám být k dispozici v plné síle."

Češi vstoupí do turnaje v úterý v 18:00 duelem s Dánskem. Ve čtvrtek se poměří s Portugalskem a v neděli kvalifikaci uzavřou proti Bulharsku. Jen vítěz skupiny si bude moci zahrát na šampionátu.

Nominace českého týmu na kvalifikaci o ME:

Brankáři: Lukáš Zima (Janov), Luděk Vejmola (Slovácko).

Obránci: Ondřej Chocholoušek (Plzeň), Matěj Hýbl, Jan Štěrba (oba Sigma Olomouc), Stefan Simič (Janov), Patrizio Stronati (Baník Ostrava).

Záložníci: Petr Nerad (Bohemians Praha 1905), Patrik Svoboda (Dukla), Michal Trávník (Slovácko), Aleš Čermák (Sparta), Petr Ševčík (Sigma Olomouc), Lukáš Landovský (Jablonec).

Útočníci: Lukáš Juliš (Sparta), Zdeněk Linhart (Č. Budějovice), Dominik Mašek (Hamburk).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články