Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Čáslav a Opava opouští druhou ligu, Střížkov otočil derby Bohemek

Praha - Fotbalisté Opavy a Čáslavi sestupují z druhé ligy. Šance obou týmů na udržení ukončilo domácí vítězství Mostu 5:1 nad poslední Opavou, díky kterému si navíc Baník vypracoval jeden zápas před koncem soutěže čtyřbodový náskok na předposlední Čáslav. V derby Bohemians v Příbrami prohráli vršovičtí "Klokani" se Střížkovem 2:3, i když vedl v poločase 2:0.

Utkání Bohemians Praha - Bohemians Praha 1905
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Most si mohl udržení zajistit sám, ve druhé lize však zatím slezského soupeře neporazil. Po bezbrankovém prvním poločase rozhodl třemi bleskovými góly - v rychlém sledu se trefil z brejku Vojta, z přímého kopu se trefil Procházka a z dorážky po rohu zvýšil na 3:0 Žižka. V 62. minutě přidal čtvrtou branku znovu Procházka ze standardní situace, gólové oslavy navíc vyústily ve strkanici a vyloučení hostujícího Klavíka.

SFC dal minutu před koncem čestnou branku díky Jurečkovi, čtyřgólový náskok ale hned vrátil Mostu Nessoumou. Opava soutěž opouští po dvou sezonách a Čáslav po šesti. Zenitu sice zařídil šestou výhru v ročníku dvěma góly Melissopoulos, ale i přes triumf 2:1 nad Táborskem ztráta na Most zůstala kvůli jeho výhře čtyřbodová.

V derby Bohemians, které se kvůli bezpečnosti hrálo v Příbrami, si již jistí postupující hráči 1905 vypracovali dvougólový náskok v první půli. Ve 14. minutě využil standardní situaci Rady hlavičkou Ptáček a čtyřiadvacetiletý stoper těsně před poločasem přidal i svou třetí branku v sedmém startu v ročníku po přímém kopu Budínského. Na druhé straně se ve dvou šancích neprosadil Šenkeřík, ale náladu si zlepšil v 61. minutě, kdy snížil a nastartoval obrat.

Za dvě minuty vyrovnal Smrž a další dvě minuty na to dokonal obrat Střížkova Grussmann. Bohemians 1905 tak nevyužili šanci posunout se na první místo, které mohli ukořistit díky porážce vedoucího Znojma. Jihomoravané inkasovali obě branky už před poločasem, ve 28. minutě otevřel skóre z penalty Kovář a tři minuty poté prostřelil brankáře Hrubého Korčián.

Třetí místo, které by při potížích Znojma se získáním licence mohlo znamenat postup do nejvyšší soutěže, uhájil Varnsdorf. V Ústí nad Labem vedl díky gólu Volfa, ale brzy nato vyrovnal Hanich. Tři body však získal díky zásahu Breiteho dvanáct minut před koncem.

O skóre čtvrtý zůstal Sokolov, který v posledním kole čeká zápas s Bohemians 1905, Varnsdorf bude hrát s Mostem. Sokolov vyhrál 2:1 nad Zlínem díky úspěšné první půli. Jeho první gól dal hlavou Vondráček, o deset minut později uklidil Blažkův ostrý centr do sítě nabíhající Čada. Zlín stačil jen snížit zásluhou Kroči po rohovém kopu.

Je nám líto, video expirovalo.
Střížkovští Bohemians porazili v Příbrami Bohemians 1905

Výsledky 30. kola druhé fotbalové ligy:

Žižkov - Vlašim 3:1 (2:0), Bohemians Praha - Bohemians Praha 1905 3:2 (0:2), Čáslav - Táborsko 2:1 (1:0), HFK Olomouc - Znojmo 2:0 (2:0), Most - Opava 5:1 (0:0), Pardubice - Karviná 1:1 (1:1), Sokolov - Zlín 2:1 (2:0), Ústí nad Labem - Varnsdorf 1:2 (0:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články