Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kozák slaví s Laziem zisk Italského poháru

Řím – Zisk Italského poháru slaví fotbalisté Lazia Řím, kteří ve finále zdolali v ostře sledovaném utkání městského rivala AS 1:0. Jedinou branku utkání vsítil dvacet minut před koncem Lulič a římský celek si tak zajistil účast v Evropské lize pro příští rok. Český útočník vítězného týmu Libor Kozák celé utkání sledoval z lavičky náhradníků.

Slavící fotbalisté Lazia Řím
zdroj: ISIFA

Oba týmy v lize zůstaly za pohárovými příčkami, takže vypjaté derby, které se i přes bezpečnostní rizika konalo v Římě, mělo ještě o náboj navíc. Pohárový triumf totiž zaručuje účast přímo ve skupině Evropské ligy.

Jediný gól zápasu padl v 71. minutě, kdy brankář Bogdan Lobont nedokázal odklidit centr Antonia Candrevy a nehlídaný bosenský záložník Senad Lulič se zblízka nemýlil. Lazio tak vyhrálo čtvrté z posledních pěti derby a zajistilo si šesté celkové vítězství v poháru.

Pořadatelé před zápasem zabavili nože, kameny, pálky a podomácku vyrobené zbraně, ale i přes přítomnost několika tisícovek policistů nakonec došlo k několika menším střetům fanoušků.

Diváci bučeli a pískali na korejského zpěváka PSY, který před zápasem vystoupil se svým hitem Gangnam Style. Pořadatelé je přehlušili tím, že produkci přidali na hlasitosti, není však jasné, zda reakce publika měla rasistický podtext.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články